Tilavaraukset ja hinnat

Osaa seurakuntien käytössä olevista tiloista vuokrataan myös ulkopuolisille erilaisia tilaisuuksia, tapahtumia, konsertteja ja leirejä varten.

Tilavarauksissa ota yhteyttä siihen seurakuntaan, jonka käytössä olevasta tilasta olet kiinnostunut. Tämän sivun alalaidasta löydät eri tilojen hinnat.

Tilojen hinnat ja käyttöehdot

• Vuokra pitää sisällään tilan käytön kahdeksaksi (8) tunniksi, koneiden ja laitteiden sekä astioiden käytön.
  • Tilan käyttö kahdeksan (8) tunnin vuokra-ajan ylittävältä osalta 40 €/alkava tunti.
  • Tilan vuokraaja vastaa, että tila on samassa kunnossa kuin vuokrauksen alkaessa. Tilan saattamisesta alkuperäiseen kuntoon (esim. tiskaus) veloitetaan 40 €/henkilötyötunti.
  • Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Kirkot

Toimitukset

• Oman seurakunnan jäsen
    • Kaste tai seurakuntalaisen vihkiminen (vihittävät tai heidän vanhempansa Hämeenlinnan seurakuntayhtymän jäseniä) 0 €
  • Muun seurakunnan jäsen 110 €
  • Ei seurakunnan jäsen 220 €

Kirkkokonsertit (kaupalliset / lippu)

Hämeenlinnan kirkko 1300 €

Muut kirkot 300 €

Kirkkokonsertit ja muut tilaisuudet (ohjelma / vapaa pääsy)

Hämeenlinnan kirkko 300 €

Muut kirkot 200 €

Hyväntekeväisyystapahtumat (ohjelma / vapaa pääsy)

Hämeenlinnan kirkko 0 €

Muut kirkot 0 €

Tapahtuman järjestelyissä henkilötyötunnit ja siivous 120 €

Kappelit

• Oman seurakunnan jäsen 0 €
  • Muun seurakunnan jäsen 110 €
  • Ei seurakunnan jäsen 220 €

Vuokraus ainoastaan toimituksiin.

Seurakuntatalot

Keskusseurakuntatalo

• Ristin sali, Rauhan sali ja keittiö 200 €
  • Ristin sali ja Rauhan sali 130 €
  • Rauhan sali tai Valon sali 20 €/tunti, enint. 60 €
  • Liikuntasali 20 €/tunti, enint. 60 €

Poltinahon seurakuntatalo

• Seurakuntasali, kahvio ja keittiö 200 €
  • Kahvio ja keittiö 130 €
  • Kahvio 70 €
  • Kerhohuone 123, takkahuone ja keittokomero 130 €
  • Eteishalli (myyjäiset), Kerhohuoneet 122 ja 123, Musiikkisali, Monitoimisali 20 €/tunti, enint. 60 €

Jukolan Lintukoto

• Seurakuntasali, kahvio ja keittiö 200 €
  • Kahvio ja keittiö 130 €
  • Kerhohuone 20 €/tunti, enint. 60 €

Vanajan, Rengon, Hauhon, Kalvolan, Lammin, Tuuloksen seurakuntatalo

• Seurakuntasali ja keittiö 130 €
  • Seurakuntasali 70 €
  • Kerhohuone 20 €/tunti, enint. 60 €

Yksittäiset tilat

Muut pienet kokoontumistilat tai kerhohuoneet, Kalvolan kirkon takasali 20 €/tunti, enint. 60 €.

Hauhon Punainen tupa, Kalvolan keskuskulma, Tuuloksen pihatupa, Lammin keidas (uimahalli), Eteläisten kerhotila 20 €/kerta.

Leirikeskukset

Loimalahti

- Sali ja ruokasali 70 €

- Sauna tai rantasauna 130 €

Syöksynsuu

- Opetustila 70 €

- Rantasauna 130 €

- Keittiö ja ruokasali 70 €

Kaunisniemi

- Opetustila 70 €

- Rantasauna 130 €

- Keittiö ja ruokasali 70 €

- Yöpyminen omin liinavaattein 20 € / hlö / vrk

Perustelluista syistä talousjohtaja voi yksittäistapauksissa myöntää osittaisen tai täydellisen vapautuksen yhteisen kirkkoneuvoston vahvistamista maksuista.

Huomioitavaa tilojen varauksissa ja käytössä

Vahtimestari on paikalla avaamassa ovet. Hän ei osallistu tilaisuuden järjestelyihin, ei emännöi/isännöi tai toimi tarjoilijana eikä toimi järjestysmiehenä.

• Tilavaraus on tehtävä viimeistään kaksi viikkoa ennen tilaisuutta. Varausten kellonajat ovat sitovia. Tilavarauksen peruutuksesta alle 14 päivää ennen varausta veloitetaan 50% tilavuokrasta.
  • Edellisenä päivänä tapahtuvaan tilan etukäteisvalmisteluun on varattava aika, veloitus 40 €/tunti.
  • Vuokra-aika on enintään kahdeksan (8) tuntia ja tilan käyttö vuokra-ajan ylittävältä osalta on 40 €/alkava tunti. Kaikista tiloista on poistuttava klo 21.00 mennessä.
  • Kirkollisille juhlapyhille ei oteta tilavarauksia yksityishenkilöille.
  • Tilojen luonne on huomioitava: kristillisiä symboleja ei saa peittää.
  • Tulen ja savun käyttö kirkkotiloissa ei ole sallittua, kynttilöitä poltetaan vain alttarialueella.
  • Tanssien järjestäminen ei ole mahdollista.
  • Alkoholinkäyttö tiloissa on kielletty.
  • Valot on sammutettava sekä ikkunat ja ovet suljettava tilaisuuden päätyttyä.
  • Tila on luovutettava siinä kunnossa kuin se on annettu varaajan käyttöön.
  • Irtaimistoa ei saa viedä mukanaan. Astiat ja muu esineistö tiskataan ja laitetaan takaisin omille paikoilleen. Liedet, tasot ja altaat puhdistetaan ja roskat viedään ulos roskalaatikkoon. Tilan saattamisesta alkuperäiseen kuntoon seurakuntayhtymän toimesta veloitetaan 40 €/henkilötyötunti.
  • Tilaisuuden järjestäjä on korvausvelvollinen mahdollisesti särkyneestä tai kadonneesta seurakuntayhtymän omaisuudesta.
  • Pöytäliinoja ei vuokrata.

Muuta huomioitavaa

• Äänitykset hoidetaan kirkkojen aukioloaikojen jälkeen.
  • Soittimien käytöstä vastaavat kanttorit ja esimerkiksi soittimien siirtämiseen on pyydettävä heiltä lupa.
  • Pianojen viritys hoidetaan tarvittaessa, tilaajan kustannuksella.

Tilojen ulosvuokraushinnasto 2020

Hinnaston vahvisti Yhteinen kirkkoneuvosto kokouksessaan 26.11.2019 § 94.