Uskottu, toivottu, rakastettu -seurakuntavaalit 2022
Uskottu, toivottu, rakastettu -seurakuntavaalit 2022

Luottamushenkilöt valitaan seurakuntavaaleilla

Seurakuntien luottamushenkilöt valitaan neljän vuoden välein järjestettävillä seurakuntavaaleilla. Koska Hämeenlinnassa on seurakuntayhtymä, järjestetään saman aikaisesti kahdet vaalit. 

Vaaleissa 16 vuotta täyttäneet seurakuntalaiset saavat äänestää. Ehdolle saavat asettua yli 18-vuotiaat. 

Samoissa vaaleissa valitaan jäsenet kunkin seurakunnan seurakuntaneuvostoon sekä seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon. Ehdolle voi asettua molempiin tai vain toiseen. 

Ehdokkaan tulee kuulua jollekin ehdokaslistalle. 

Vaikka ehdokas ei saisi tarpeeksi ääniä päästäkseen seurakuntaneuvostoon tai yhteiseen kirkkovaltuustoon, voi hän silti saada erilaisia tehtäviä seurakunnan luottamushenkilönä, esimerkiksi paikan johtokunnasta. 

Sähköinen äänestäminen ei ole toistaiseksi ollut mahdollista seurakuntavaaleissa, mutta ennakkoäänestyksiä on järjestetty Hämeenlinnassakin useissa paikoissa. Virallinen vaalipäivä on aina sunnuntai. 

Nyt syksyn 2022 seurakuntavaaleissa valitaan luottamushenkilöt kaudelle 2023–2026. 

Lisää tietoa seurakuntavaaleista ja äänestämisestä löydät kunkin seurakunnan verkkosivuilta. Huomaathan, että Kalvolan seurakunta kuuluu jo vaaleissa Hämeenlinna-Vanajan seurakuntaan, sillä Kalvolan seurakunta liittyy Hämeenlinna-Vanajaan vuoden 2023 alussa. Näin ollen Hämeenlinna-Vanajan seurakunta vastaa vaalien järjestämisestä myös Kalvolassa.

Hauhon seurakunta

Lammin seurakunta

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta

Lisää tietoa seurakuntavaaleista www.seurakuntavaalit.fi-sivustollaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lue Hämeenlinnan vaalilehdestä tiedot ehdokkaista ja äänestyspaikoistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä