Tältä sivulta löydät Hämeenlinnan seurakuntayhtymän uutiset.

1.5. alkaen 10 hengen rajoitus kirkollisissa toimituksissa

3.5.2021 14.18

Koronarajoitusten vuoksi seurakuntien tiloissa järjestettävissä yksityistilaisuuksissa osallistujia saa olla korkeintaan 10 henkilöä. Tällaisia tilaisuuksia ovat mm. muistotilaisuudet ja kastejuhlat.

Kanta-Hämeen keskussairaalan suosituksen mukaan kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla 10 henkilöä. Tämä rajoitus on voimassa 1.5.–15.5.2021.

Hautaan siunaamisissa voivat olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka heitä olisi enemmän kuin kymmenen. Ylityksestä sovitaan etukäteen papin kanssa.

Tilaisuuksissa noudatetaan myös edelleen voimassa olevia turvallisuusmääräyksiä: Tilaisuuksiin saa osallistua vain täysin terveenä. Tämä koskee tilaisuuden osallistujia ja työntekijöitä. Kaikissa tilanteissa tulee noudattaa 1-2 metrin turvavälejä.

Käsien pesua ja desinfiointia edellytetään ja siihen tulee tarjota mahdollisuus.

Seurakuntien tilaisuuksiin osallistuville ja tiloissa asioiville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.