Tältä sivulta löydät Hämeenlinnan seurakuntayhtymän uutiset.

Kuuden hengen rajoitus kirkollisiin toimituksiin

26.2.2021 13.13

Koronarajoitusten vuoksi seurakuntien tiloissa järjestettävissä yksityistilaisuuksissa osallistujia saa olla korkeintaan kuusi henkilöä. Tällaisia tilaisuuksia ovat mm. muistotilaisuudet ja kastejuhlat.

Hautaan siunaamisissa voivat olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka heitä olisi enemmän kuin kuusi. Ylityksestä pitäisi sopia etukäteen papin kanssa.

Tilaisuuksissa noudatetaan myös edelleen voimassa olevia turvallisuusmääräyksiä: Tilaisuuksiin saa osallistua vain täysin terveenä. Tämä koskee tileisuuden osallistujia ja työntekijöitä. Kaikissa tilanteissa tulee noudattaa 1-2 metrin turvavälejä.

Käsien pesua ja desinfiointia edellytetään ja siihen tulee tarjota mahdollisuus.

Seurakuntien tilaisuuksiin osallistuville ja tiloissa asioiville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.

Seurakuntien palvelutoimisto ja kirkkoherranvirastot sekä oman tilaisuuden pappi antavat lisätietoa.