Ajankohtaista

Tältä sivulta löydät Hämeenlinnan seurakuntayhtymän uutiset.

Uutislistaukseen

Hämeenlinnan seurakuntayhtymä lahjoittaa yli 37 000 euroa ukrainalaisten avustamiseen 

Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto on päättänyt lahjoittaa krematorioista kierrätetyistä metalleista saadut varat ukrainalaisten avuksi.

Hyväntekeväisyyteen lahjoitetaan yhteensä 37 459,56 euroa. Avustuskohteina ovat Hämeenlinnan Ukraina-keskus ry ja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahasto, joista molemmat saavat 18 729,78 euron suuruisen lahjoituksen.  

Kierrätetyt metallit ovat peräisin arkuista ja vainajiin asennetuista hammas- ja ortopedisistä istutteista. Tuhkaamisen yhteydessä tuhkasta erotetaan erikoismetallit, jotta niitä ei joutuisi maaperään. 

Metallien kierrätyksen on hoitanut erityisesti krematorioiden metalleihin erikoistunut norjalainen   Fönix Mi/jö AS. Yritys noutaa metallijätteet krematoriosta, lajittelee erityyppiset metallit ja toimittaa ne eteenpäin käsiteltäviksi ja uusiokäyttöön. Nyt lahjoitettava summa on saatu noin kolmen vuoden aikana kerätyistä metalleista. 

 

Lisätiedot 

Hämeenlinnan seurakuntayhtymä 

yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja, kirkkoherra Heli Ulvinen, p. 040 804 9501, heli.ulvinen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

talous- ja hallintojohtaja Ville Lehtonen, p. 040 804 9402, ville.lehtonen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

12.5.2022 21.49