Vuorentaan kappeli

Julkaistu 20.10.2013

Vuorentaan kappelissa on iso ja pieni siunauskappeli sekä krematorio. Rakennus on kokonaisuudessaan katutasossa. Kappelissa on kuulosauvat ja induktiosilmukka.

Eija ja Olli Saijonmaan suunnittelema kappeli valmistui vuonna 1971.  Ison kappelin alttarinäkymää hallitsee tekstiilitaiteilija Laila Karttusen suunnittelema kuvakudos Tulevaisen elämän usko. Seinässä kuvakudoksen yläpuolella on sanat: Minä olen ylösnousemus ja elämä. Pienen kappelin kaunistuksena on Annu Eklundin kipsireliefi Hyvä paimen.

Lisärakennus uudelle krematoriolle valmistui vuonna 2013.

Vuorentaan iso kappeli

Urut

Ison kappelin 9-äänikertaiset urut ovat vuodelta 2008. Saksalaisen urkurakentamon Georges Heintzin rakentamat urut on sijoitettu lehterin keskiosaan, vastapäätä alttaria. Urut ovat muotoilultaan yksinkertaiset ja rakenteeltaan selväpiirteiset. Fasadin edessä ovat käsin käytettävät luukut, joilla on myös urkujen äänenvoimaan vaikutus.

Urkujen dispositio

I Manual