Vuorentaan hautausmaa

Ahveniston hautausmaa

Julkaistu 09.11.2013

Vuonna 1971 perustettu Vuorentaan hautausmaa sijaitsee Vuorentakana Marssitien varrella. Hautausmaan kokonaispinta-ala on 12 hehtaaria. Hautausmaan uusin osa, Tuokkolan alue, otettiin käyttöön 1995. Vuorentaan hautausmaalla on arkkuhautaosastojen lisäksi uurnahauta-alue sekä muistolehto, johon tuhka kätketään ilman uurnaa. Muistolehtoon haudatuilla on yhteinen muistomerkki, jossa ei ole haudattujen nimiä.

Vuorentakana on myös Hämeenlinnan ortodoksiseurakunnan hauta-alue, islam-uskoisten hautaosasto ja tunnukseton hauta-alue. Vuonna 1971 rakennetussa siunauskappelissa on iso ja pieni kappeli sekä krematorio, joka palvelee koko Hämeen aluetta.

Vuorentaan hautausmaan käyttösuunnitelma ja Hautaustoimen ohjesääntö

Hautamuistomerkkisuunnitelma

Ohje hautamuistomerkistä