Vanajan hautausmaa

Julkaistu 09.11.2013

Hautausmaa sijaitsee Kirkkotien varrella vanhan keskiaikaisen kirkon ympärillä. Hautausmaa on perustettu 1200-luvulla ja sen kokonaispinta-ala on 4,7 hehtaaria.

Hautausmaa jakautuu kolmeen eri aikoihin käyttöön otettuun osaan. Vanhin on kirkon ympärillä oleva Vanhamaa. Myös kansalaissodan muistomerkki sijaitsee tällä alueella. Uusimaa- alueella ovat Vanajan seurakunnan sankarihauta-alue ja Karjalaan jääneiden muistomerkki. Rauhanmaa- alue otettiin käyttöön vuonna 1977. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaimmat haudat ovat Vanhamaa-alueella lähellä kirkkoa.

Vanajan hautausmaan uurna- ja muistolehto siunattiin käyttöön heinäkuussa 2003. Uurna- ja muistolehto sijaitsee suuremman paikoitusalueen vieressä Rauhamaa-alueella. Muistolehdossa on kivi, johon voi kiinnittää siihen siunatun vainajan nimilaatan. Muistolehdossa on tilaa yli 800 vainajan tuhkalle.

Vanajan hautausmaan käyttösuunnitelma ja Hautaustoimen ohjesääntö

Hautamuistomerkkisuunnitelma

Ohje hautamuistomerkistä