Poltinahon seurakuntatalo

Julkaistu 21.10.2013

Eija ja Olli Saijonmaan suunnittelema Poltinahon seurakuntatalo valmistui vuonna 1980 kaupungin länsiosaan, Turuntien ja Poltinahontien risteykseen. 2 700 neliömetrin rakennus on seurakunnan lasten ja nuorten toiminnan talo sekä monien konserttien ja tilaisuuksien pitopaikka. Kerran kuussa järjestetään jumalanpalvelus. Ylistyslaulu- ja rukousillat sekä Tuomasmessut kuuluvat myös Poltinahon seurakuntatalon säännölliseen toimintaan.

Kerhohuoneissa kokoontuvat monet aikuisten pienryhmät. Kuoroilla, lasten ja varhaisnuorten kerhoilla, rippikoululla sekä partiolippukunnilla on omat kokoontumistilansa. Seurakuntatalon yhteyteen kuuluu myös samassa korttelissa Verhonkatu 25–27:n asuinkiinteistö, jonka alakerrassa on seurakuntayhtymän kiinteistötoimisto ja nuorisotoimiston tiloja – pohjakerroksessa kokoontuvat partiolaiset.

Urut

Vuonna 1987 seurakuntasaliin saatiin Kangasalan urkurakentamon tekemät 16-äänikertaiset mekaaniset urut.

Urkujen dispositio

Fagott 16′
I/Ped, II/Ped

Saapuminen ja pysäköinti

Seurakuntatalon pääovi on Turuntien ja Poltinahontien risteyksessä. Saattoliikennettä varten on 15 minuutin pysäköintipaikkoja Poltinahontien puolella. Pääoven kautta on esteetön pääsy seurakuntasaliin ja katutason kaikkiin tiloihin. Pysäköintipaikkoja kiinteistössä asioiville on sekä Matti Alangon kadun että Verhonkadun puolella.

Turuntiellä pysähtyvät useimmat kaupunkiliikenteen linja-autot. Turuntien puolella on myös taksitolppa.

pohjakerros

• kulku sisäpihan puolelta pyörätuoliluiskaa pitkin. Talvella luiska voi olla liukas.
  • monistamo (Matti Alangon katu 31 C)
  • puutyösali
  • monitoimisali
  • takkahuone