Hauhon pappila

Julkaistu 21.10.2013

Hauhon pappila on rakennettu 1840-luvulla. Pappilassa on aina ollut hieno puutarha. Pihapiiristä on löytynyt harvinaisia kasveja.

Hauhon pappila on vanhastaan toiminut kirkkoherran virka-asuntona. Vuosina 2002–2003 pappilaan tehtiin iso remontti, sisätilat saivat silloin rakennuksen tyyliin sopivan vanhaa kunnioittavan asun.

Pappila toimii nykyisin paitsi kirkkoherran perheen asuntona myös seurakunnan hallintoelinten kokoustilana.

Samassa talossa seurakuntalaisia palvelee myös kirkkoherranvirasto. Virasto on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 9–13.