Hätilän kirkko

Julkaistu 20.10.2013

Hätilän kirkko on tällä hetkellä suljettu.   Kirkkosalissa on istumapaikkoja 216 ja kahviossa noin 40. Kuulosauvoja ja induktiosilmukkaa ei ole. Luiska on pääovella. Hissillä pääsee 2. kerroksen kirkkosaliin.

Kirkkosalin lisäksi rakennuksessa on myös muita kokoontumistiloja, muun muassa päiväkerho, pyhäkoulu, partio ja vanhusten kerho kokoontuvat Hätilän kirkon suojissa.

Historia

Kaupungin itäosassa lähellä Aulangontietä sijaitseva Hätilän kirkko rakennettiin vuonna 1956. Sen on suunnitellut arkkitehti Mika Erno. Kirkon alttaritaulu on lahjoitus seurakunnalle vuodelta 1859 ja se on jäljennös Leonardo da Vincin maalauksesta Pyhä ehtoollinen.

Urut

Hätilän kirkon 12-äänikertaiset mekaaniset urut ovat Kangasalan urkurakentamon vuonna 1971 valmistamat.

Urkujen dispositio

Hauptwerk