Ahveniston kappeli

Julkaistu 20.10.2013

Ahveniston kappeli sijaitsee Ahveniston hautausmaa-alueella. Ajo Ahvenistontien kautta. Kuulosauvoja ja induktiosilmukkaa ei ole. Pyörätuoliluiska laitetaan tarvittaessa.

Historia

Vuonna 1925 rakennettu Ahveniston siunauskappeli on arkkitehti Ilmari Launiksen suunnittelema. Myös kappelissa oleva Kristusta ristillä esittämä lasimaalaus on Ilmari Launiksen tekemä. Vuonna 1986 kappeliin rakennettiin lisäsiipi, jossa on muun muassa odotustilat ja wc siunaustilaisuuksiin tuleville. Tällöin myös kappelin vanha osa peruskorjattiin.

Urut

Urkurakentamo Matti Erolan tekemät 9-äänikertaiset mekaaniset urut kappeli sai vuonna 1987.

Urkujen dispositio

Hauptwerk