Ahveniston hautausmaa

Julkaistu 09.11.2013

Ahveniston hautausmaa sijaitsee Ahveniston harjulla. Hautausmaa on perustettu vuonna 1873 ja sen kokonaispinta-ala on 9,25 hehtaaria. Hautausmaalla on arkkuhautaosastoja ja muistolehto, johon tuhka kätketään ilman uurnaa.

Muistolehtoon haudatuilla on yhteinen muistomerkki, johon voidaan halutessa laittaa vainajan tiedoilla varustettu laatta. Muistolehdossa on taiteilija Annu Eklundin tekemä In memorian -muistomerkki. Muistolehto siunattiin käyttöön vuonna 2000. Uurnalehto on rakenteilla.

Ahveniston sankarihaudatAhvenistolla sijaitsevat myös Hämeenlinnan seurakunnan sankarihauta-alue muistomerkkeineen, kansalaissodan muistomerkki sekä muualle haudattujen muistomerkki.

Hautaustoimen ohjesääntö

Ahveniston hautausmaan käyttösuunnitelma