Yhteiselle kirkkovaltuustolle uusi puheenjohtaja

Julkaistu 24.01.2019

Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto piti ensimmäisen kokouksensa uusien luottamushenkilöiden aloitettua työnsä.

Marraskuun seurakuntavaaleissa valittiin uudet luottamushenkilöt yhtymän yhteiseen kirkkovaltuuston, joka on seurakuntayhtymän ylin päättävä elin.

Yhteisessä kirkkovaltuustossa Hauhon seurakunnalla on 5 paikkaa, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnalla on 35 paikkaa, Kalvolan seurakunnalla 4 paikkaa ja Lammin seurakunnalla 7 paikkaa. Lammin seurakunnan paikkamäärä nousi Tuuloksen yhdistyessä Lammin seurakuntaan vuoden vaihteessa.

Antti Hieta tarttui puheenjohtajan nuijaan

Hämeenlinnan seurakunnan yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Antti Hieta, joka toimii kolmatta kauttaan Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan luottamushenkilönä. Seurakuntaväen listalta kirkkovaltuustoon valittu Hieta on tunnettu muun muassa Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunnan ja kiinteistöstrategiaa valmistelleen työryhmän puheenjohtajana mutta myös aktiivisena partiolaisena.

– Pitkään puheenjohtajan toimineen Erkki Alasen siirtyminen sivuun puheenjohtajan paikalta jättää jälkeensä isot saappaat. Niiden täyttämisessä tulee olemaan paljon tehtävää. Näen kuitenkin selkeänä etuna sen, että olen seurannut läheltä seurakuntayhtymän kiinteistöstrategiatyötä. Meillä on edelleen paljon strategiaan liittyviä toimenpiteitä tekemättä ja jo päätetyt toimenpiteet tulee viedä järkevästi eteenpäin, Hieta kommentoi.

Hiedan mukaan hyvän puheenjohtajan tekevät hyvät valtuutetut. Tuore puheenjohtaja haluaakin korostaa yhdessä keskustelemisen ja kuuntelemisen merkitystä. Niiden avulla valtuusto pystyy löytämään asioiden hyvät ja huonot puolet sekä tekemään seurakuntayhtymän kannalta viisaimmat päätökset.

Valittu kirkkovaltuusto on täynnä intoa, kokemusta ja näkemystä, joten odotan innolla tulevaa valtuustokautta puheenjohtajan tehtävässä.

Varapuheenjohtajan paikalle valittiin niin ikään Seurakuntaväen listalta valtuustossa istuva Terhi Sortila.

Yhteisen kirkkoneuvoston jäsenet selvillä

Luottamushenkilöiden uuden nelivuotiskauden alkaessa yhteinen kirkkovaltuusto valitsi varapuheenjohtajan ja jäsenet yhteiseen kirkkoneuvostoon. Yhteinen kirkkoneuvosto valmistelee ja toimeenpanee yhteisen kirkkovaltuuston päätökset.

Yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi valittiin Aulis Ansaharju.

Tuomiokapituli määrää kirkkoneuvostolle puheenjohtajan, joka on marraskuun loppuun saakka Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherra Timo Kalaja. Kalajan jäädessä eläkkeelle puheenjohtajuus siirtyy Lammin seurakunnan kirkkoherra Heli Ulviselle.

Seurakuntayhtymän kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunnan puheenjohtajaksi valittiin Hannu Fagerlund. Johtokunnalla tulee olemaan riittämiin työtä kiinteistöstrategian parissa. Viime vuoden lopulla yhteinen kirkkovaltuusto päätti käynnistää muun muassa hankesuunnittelun Poltinahon ja Lammin uusista seurakuntatalosta sekä Hätilän seurakuntatalon korjauksesta.

Yhteisen kirkkoneuvoston jäsenet 2019–2020

Jäsen                  Henkilökohtainen varajäsen
Aulis Ansaharju (vpj) Juha Isosuo
Iija Filen Raija-Leena Löövi