Vertaisryhmistä tukea vanhemmuuteen

Julkaistu 07.08.2019

Syksyn vertaistukiryhmissä paneudutaan hyvään vuorovaikutukseen oman lapsen kanssa. Kaksi erilaista ryhmää on tarkoitettu vauvojen sekä 3–5-vuotiaiden vanhemmille. Ryhmissä on ohjattuja keskusteluja vanhemmuuden teemoista ja niissä on mahdollista tutustua toisiin perheisiin sekä jakaa kokemuksia lapsiperhearjesta muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Anna kaikkien tunteiden tulla!

3–5-vuotiaiden vanhemmille tarkoitetussa Lapsi mielessä -vanhempainryhmässä pohditaan sekä omia että oman lapsen kokemuksia. Ohjatut keskustelut antavat uusia oivalluksia ja näkökulmia lapsen tarpeiden ja käyttäytymisen ymmärtämisessä. Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa ja jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa. Keskusteluissa perehdytään muun muassa luonteenpiirteiden vaikutukseen vuorovaikutuksessa, lapsen omatoimisuuden ja tarvitsevuuden samanaikaisuuteen sekä voimakkaiden tunteiden käsittelyyn perheessä.

Ryhmässä on lastenhoito järjestetty. Ryhmään mahtuu 4–6 perhettä. Kokoontumiset ovat 1–2 viikon välein keskiviikkoisin kello 17–19 Poltinahon seurakuntatalossa. Ensimmäinen kokoontumiskerta on 9.9.

Lapsi mielessä -vanhempainryhmän toteuttaa Hämeenlinna-Vanajan seurakunta Mannerheimin lastensuojeluliiton koulutusmallin mukaisesti. Ryhmään ilmoittaudutaan seurakunnan lapsityönohjaaja Katri Kivistölle,   tai 040 804 9391 tai lastenohjaaja Eija Kortesojalle, .

Tärkeä varhainen vuorovaikutus

Vauvakynkkään ovat tervetulleita äidit noin 2–5 kuukauden ikäisten vauvojen kanssa. Ensimmäinen tapaaminen on keskusseurakuntatalossa torstaina 12.9. kello 13.30–15.30. Toiminta jatkuu vielä viitenä torstaina samassa paikassa samaan aikaan. Vauvakynkässä keskustellaan vauvaperheen tärkeistä asioista ja opetellaan varhaista vuorovaikutusta vauvan kanssa muun muassa laululeikkien avulla. Ryhmässä on tarjolla pientä välipalaa.

Vauvakynkkä on seurakunnan ja kaupungin varhaisen tuen perhetyön yhteistyötä. Lisätietoja antavat ja ilmoittautumisia ottavat 4.9. saakka vastaan perhetyöntekijä Mira Määttänen, tai 050 303 2839 ja lastenohjaaja Päivi Leivo, tai 040 804 9389.