Uutta lapsiperheille!

Julkaistu 23.10.2017

Syksyn uutuus Kirjepyhis on tarkoitettu perheen yhteisiin hetkiin, joissa lapset ja vanhemmat voivat pysähtyä pohtimaan tärkeitä asioita sekä aistimaan pyhän läsnäoloa.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan Kirjepyhis on uuteen asuun pukeutunut pyhäkoulu. Se tulee perheen luokse ja sen ääreen voi kokoontua itse valittuna ajankohtana.

”Pyhyyden tunnistaminen ja kokeminen antavat voimaa koko perheelle”, sanoo lapsityönohjaaja Hanna-Leena Henriksson.

Maksuton Kirjepyhis on tarkoitettu 4-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille perheineen. Pyhisläiset saavat Lapsen Raamatun sekä kuukausittain kirjeen, jonka tehtävät pohjautuvat aina johonkin raamatunkertomukseen. Ensimmäisen kirjeen mukana kirjepyhäkoululainen saa oman pyhistaulun, johon kerätään tarroja. Hauska pyhiskaveri Onni-karhu seikkailee jokaisessa kirjeessä.

Kirjepyhis antaa vaihtoehtoja erilaisille persoonille ja kokijoille. Pyhiksessä luetaan Raamattua, askarrellaan, piirretään, runoillaan, leikitään, ollaan ulkona luonnossa ja tehdään kaikenlaista mukavaa ja luovaa.

”Jokaisessa kirjeessä on monta erilaista tehtävää, joista voi tarttua kaikkiin tai joihinkin. Pääasia on, että perheillä on hyvä olla ja viihtyä kirjepyhiksen äärellä”, Henriksson sanoo.

Kirjepyhis tukee kotien kristillistä kasvatusta. Pyhistehtävissä pohditaan muun muassa tunteita ja eläydytään yhdessä erilaisiin elämäntilanteisiin, joita raamatunkertomusten henkilöt kohtaavat. Pyhistehtävissä käsitellään esimerkiksi sellaisia asioita kuin lähimmäisenrakkaus, rehellisyys, kiitollisuus sekä anteeksipyytäminen ja -antaminen.

Kirjepyhis

• 4-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille perheineen Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan alueella.
  • Kirjepyhisläiset saavat maksutta Lapsen Raamatun sekä joka kuukausi postia pyhiskaveri Onni-karhulta!
  • Kirjepyhiksessä lapset ja vanhemmat pohtivat yhdessä kirjeen mukana kotiin saamiaan aiheita ja tehtäviä.
  • Ilmoittautumiset: . Viestiin lapsen/lasten nimi, syntymävuosi ja osoite sekä huoltajan nimi ja osoite.
  • Lapsen Raamattu noudetaan kirkkoherranvirastosta (Rauhankatu 14). Samaan perheeseen tulee yksi Raamattu, jokainen lapsi saa oman pyhiskirjeen. Ilmoittautuneille kerrotaan sähköpostitse ajankohta, jolloin Raamattu on noudettavissa.

Lisätiedot: Hanna-Leena Henriksson, p. 040 804 9391, .