Tuuloksen seurakunta liitetään Lammin seurakuntaan 1.1.2019

Julkaistu 29.05.2018

Kirkkohallituksen täysistunto on kokouksessaan 29.5. päättänyt liittää Tuuloksen seurakunnan Lammin seurakuntaan 1.1.2019 alkaen. Laajentuvan seurakunnan nimenä on Lammin seurakunta.

Tuuloksen seurakunnan kirkkoherranvirka lakkaa 31.12.2018 ja viran haltija Petri Laine siirretään 1.1.2019 alkaen perustettavaan Lammin seurakunnan kappalaisen virkaan. Muut Tuuloksen seurakunnan päätoimiset viranhaltijat ja päätoimiset työsopimussuhteessa olevat työntekijät siirretään heille soveltuviin laajentuvan Lammin seurakunnan virkoihin ja työsopimussuhteisiin.

Päätös perustuu Tuuloksen seurakunnan heikkoon taloudelliseen tilanteeseen ja niukkoihin resursseihin sekä jo vakiintuneeseen yhteistyösuhteeseen Lammin seurakunnan kanssa.

Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulin mukaan Tuuloksen seurakunta ei täytä kirkkolain ja kirkkojärjestyksen mukaisia itsenäisen seurakunnan kriteerejä eikä seurakunta selviydy itsenäisenä hallinnollisena yksikkönä. Sen vuoksi tuomiokapituli päätti 22.11.2017 esittää seurakuntajaon muuttamista.

Laajentuvan Lammin seurakunnan seurakuntaneuvoston ja yhteisen kirkkovaltuuston jäsenet valitaan syksyn 2018 seurakuntavaaleissa.