Tuuloksen alueseurakunnan perustaminen

Julkaistu 28.01.2019

TIEDOTE

Tuuloksen alueseurakunnan perustaminen
Kirkkohallituksen täysistunnon 29.5.2018 tekemän päätöksen mukaisesti Tuuloksen seurakunta liitettiin Lammin seurakuntaan 1.1.2019 alkaen. Lammin seurakunnan seurakuntaneuvosto päätti kokouksessaan 23.1.2019 yksimielisesti perustaa Tuuloksen alueseurakunnan ja hyväksyi sille johtosäännön. Alueseurakunta perustuu Kirkkojärjestyksen säädöksiin seurakuntapiiristä. Alueseurakunnan alue on entinen Tuuloksen seurakunnan alue. Helmikuun kokouksessaan Lammin seurakunnan seurakuntaneuvosto tulee nimeämään toimikaudekseen Tuuloksen alueneuvoston, joka suunnittelee, johtaa ja toteuttaa yhdessä työntekijöiden kanssa seurakuntatyötä Tuuloksen alueella. Alueneuvosto nimetään Tuuloksen alueella asuvista seurakuntavaaleissa vaalikelpoisista jäsenistä. Alueneuvoston muodostaa puheenjohtaja ja neljä jäsentä. Alueneuvoston esittelijänä ja sihteerinä toimii alueen pappi. Tuuloksen alueseurakunnan pappina toimii kappalainen Petri Laineen virkavapaan ajan, ajalla 1.1.2019 – 31.10.2020 vs. kappalainen Iina Jokilaakso.

Tiedustelut: Heli Ulvinen, kirkkoherra
Lammin seurakunta