Tuulokseen perustetaan alueseurakunta

Tuuloksen kirkko

Julkaistu 25.01.2019

Tuuloksen seurakunta liitettiin Lammin seurakuntaan vuoden 2019 alussa. Lammin seurakuntaneuvosto päätti kokouksessaan 23.1.2019, että Tuulokseen perustetaan alueseurakunta.

Seurakuntaneuvosto hyväksyi Tuuloksen alueseurakunnalle johtosäännön. Alueseurakunnan alue on entinen Tuuloksen seurakunnan alue.

Alueseurakunta perustuu Kirkkojärjestyksen säädöksiin seurakuntapiiristä.

Helmikuun kokouksessaan Lammin seurakunnan seurakuntaneuvosto nimeää toimikaudekseen Tuuloksen alueneuvoston, joka suunnittelee, johtaa ja toteuttaa yhdessä työntekijöiden kanssa seurakuntatyötä Tuuloksen alueella. Alueneuvosto nimetään Tuuloksen alueella asuvista seurakuntavaaleissa vaalikelpoisista jäsenistä. Alueneuvoston muodostaa puheenjohtaja ja neljä jäsentä. Alueneuvoston esittelijänä ja sihteerinä toimii alueen pappi.

Tuuloksen alueseurakunnan pappina toimii kappalainen Petri Laineen virkavapaan ajan, ajalla 1.1.2019 – 31.10.2020 vt. kappalainen Iina Jokilaakso.

Lisätiedot:
Heli Ulvinen, kirkkoherra