Tervetuloa tutustumaan Lammin ja Tuuloksen keskiaikaisiin kivikirkkoihin

Tuuloksen kirkko
avoinna 24.6.-28.7.
päivittäin klo 11-17

Lammin keskiaikainen kirkko on nykyisten tutkimusten mukaan rakennettu aikavälillä 1490–1510. Kirkko on omistettu vuonna 307 kuolleelle Aleksandrian Pyhälle Katriinalle, oppineelle marttyyrineidolle. Ennen tätä kirkkoa Lammilla on ollut kaksi vanhempaa, mahdollisesti puusta rakennettua kirkkoa. Lammin kirkossa on noin 450 istumapaikkaa.

Tuuloksen kirkossa on noin 200 istumapaikkaa. Tuuloksen Pyhälle Birgitalle omistettu kirkko on maamme pienimpiä keskiaikaisia harmaakivikirkkoja.