Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkoi maltillisesti

Julkaistu 07.11.2018

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkoi tiistaina 6.11. Ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä noin 570 henkilöä kävi antamassa äänensä Hämeenlinnan seurakuntien ennakkoäänestyspisteissä.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa oltiin tyytyväisiä ensimmäisen ennakkoäänestyspäivän tulokseen.

– Yli neljäsataa ääntä on hyvä tulos ensimmäiselle päivälle, vaikka se onkin vähemmän mitä neljä vuotta sitten. Nyt meillä kuitenkin on myös lauantai ennakkoäänestyspäivänä, jolloin ihmiset voivat näppärästi äänestää ostosten teon lomassa esimerkiksi Goodmanissa tai Prismassa, pohtii Hämeenlinna-Vanajan viestintäpäällikkö Reetta Laaksonen.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta oli järjestänyt ennakkoäänestyspisteet tiistaina Poltinahon seurakuntatalolle, Tuomelan koululle sekä Ammattiopisto Tavastialle. Lisäksi kaikkien seurakuntien kirkkoherranvirastoissa pääsi äänestämään, sillä ne ovat avoinna koko viikon.

– Ilahduttavaa oli huomata, että myös nuoria kiinnostaa äänestää, kun äänestyspiste tuodaan heidän luokseen. Tavastialla ollut ennakkoäänestysmahdollisuus sai paljon positiivista palautetta.

Ennakkoon voi äänestää lauantaihin 10.11. saakka. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 18.11.2018. Ennakkoäänestyspaikat ja -ajat löytyvät osoitteesta www.hameenlinnanseurakunnat.fi/vaalit.

Lisätiedot:

viestintäpäällikkö Reetta Laaksonen, Hämeenlinna-Vanjan seurakunta