Seurakuntaneuvosto päätti kirkkoherran vaalitavasta ja johtokuntien kokoonpanoista

Julkaistu 17.01.2019

Hämeenlinna-Vanajan uuden seurakuntaneuvoston ensimmäinen kokous sujui hyvässä hengessä, vaikka esityslistalla oli etukäteen paljon puhututtaneita asioita. Kokouksessa päätettiin muun muassa johtokuntien ja johtoryhmien kokoonpanoista sekä kirkkoherran vaalitavasta.

Hämeenlinna-Vanajan kirkkoherra Timo Kalaja jää eläkkeelle joulukuussa. Seurakuntaneuvosto päätti, että uusi kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla eli seurakuntaneuvosto valitsee uuden kirkkoherran.

Vaalitavasta keskusteltiin pitkään ja lopulta neuvosto äänesti vaalitapojen välillä. Välillinen vaali mahdollistaa hakijoiden soveltuvuus- ja psykologiset arvioinnit, joita ei välittömässä vaalissa voida hakijoille teettää. Myöskin valinnanmahdollisuuksien todettiin kapenevan välittömässä vaalissa, sillä silloin seurakuntalaiset äänestäisivät vain kolmesta tuomiokapitulin valitsemasta ehdokkaasta. Välillisessä vaalissa seurakuntaneuvosto saa enemmän vaihtoehtoja.

Yhtä mieltä oltiin siitä, että valintaprosessista tehdään mahdollisimman julkinen ja avoin. Neuvostossa alettiinkin heti keskustella muun muassa siitä, millä keinoin seurakuntalaisten mielipiteitä ja toiveita voitaisiin kerätä ja millaisia tilaisuuksia pitäisi järjestää.

Seurakuntaneuvosto antaa helmikuussa lausunnon tuomiokapitulille vaalitavasta sekä kirkkoherran viran erityisistä tarpeista Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa. Tuomiokapituli voi vain erityisistä syistä valita toisen vaalitavan kuin mitä seurakuntaneuvosto on päättänyt.

Uudet johtokunnat aloittavat työnsä

Seurakuntaneuvosto nimesi kokouksessaan myös uudet jäsenet johtokuntiin seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. Seurakuntaneuvoston varapuheenjohtajaksi valittiin Seurakuntaväen Erkki Alanen, joka on toiminut useita vuosia Hämeenlinnan seurakuntayhtymän Yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajana.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan johtokuntiin valittiin seuraavat henkilöt:

Diakoniatyön johtokunta:

Kylli Kylliäinen (pj)
Tiina Anttila
Riikka Helenius
Risto Itkonen
Asko Lindqvist
Antti Valkama
Soila Nyholm
Kari Mononen
Marianna Roine

Varajäsenet: Marjut Kemiläinen, Anja Leinikka, Teemu Kukko, Helena Hieta

Jumalanpalvelus- ja musiikkityön johtokunta:

Ari Palomäki (pj)
Kalervo Aaltonen
Jukka Friman
Matti Järvinen
Jaana Kivikko
Maria Mäki-Uuro-Tuiskunen
Sara Kaloinen
Kimmo Tapanainen
Emma Nurminen

Varajäsenet: Reino Puro, Terhi Sortila, Marjut Kemiläinen, Osmo Nissi.

Lapsi- ja nuorisotyön johtokunta:

Jarmo Vainio (pj)
Henna Heikkilä
Jukka Pekka Hämäläinen
Julianna Koivu
Jonni Levaniemi
Jaana Rusko-Laitinen
Mia Heinonen
Pentti Nyholm
Lauri Lindqvist

Varajäsenet: Aulis Veteläinen, Kalle Virtanen, Timo Manninen, Kaisa Ahvonen

Lähetys- ja aikuistyön johtokunta: