Seurakuntaneuvosto haastattelee 6 kirkkoherran virkaa hakenutta

Julkaistu 30.04.2019

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherran virka julistettiin haettavaksi helmikuussa. Määräaikaan mennessä virkaa haki 13 henkilöä. Seurakuntaneuvosto päätti 29.4. pidetyssä kokouksessa kutsua 6 hakijaa haastateltavaksi.

Haastatteluun päätettiin kutsua seuraavat hakijat:

• Juppala Mika, vs. kappalainen, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta
  • Kevätsalo-Vuorio Hanna-Leena, kappalainen, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta
  • Kulhia Ali, Akaan seurakunnan kirkkoherra
  • Peltola Teijo, apulaislähetysjohtaja, Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys
  • Reinikainen Kimmo, Ylöjärven seurakunnan kirkkoherra
  • Toivio Heikki, kappalainen, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta

Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli haastatteli kaikki hakijat maalis-huhtikuussa ja antoi seurakuntaneuvostolle lausunnon hakijoista.

Seuraavaksi kirkkoherranvaali etenee hakijoiden haastatteluilla, jonka jälkeen seurakuntaneuvosto kokoontuu päättämään, ketkä hakijoista lähetetään henkilöarviointiin eli soveltuvuuskokeisiin.

Seurakuntaneuvosto tutustuu henkilöarvioinnin tuloksiin kesäkuun alussa. Kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla, jonka seurakuntaneuvoston toimittaa tiistaina 11.6.2019.

Seurakuntalaisilla on mahdollisuus tutustua henkilöarviointiin osallistuneisiin ehdokkaisiin vaalipaneelissa. Kaikille avoin vaalipaneeli järjestetään tiistaina 28.5. klo 18 Poltinahon seurakuntatalolla.