Seurakunnat liputtavat Viron itsenäisyyttä 24.2.

Julkaistu 19.02.2018

Hauhon, Hämeenlinna-Vanajan ja Lammin seurakunnat vetävät liput salkoihin lauantaina 24.2. juhlistaakseen Viron itsenäisyyden 100-vuotispäiviä.

Lammin seurakunnan ystävyysseurakunta on ollut 1990-luvun alkupuolelta saakka Rannun seurakunta eteläisessä Virossa. Vuosittain toistuviin tapahtumiin kuuluvat ystävyysseurakuntavierailut. Kolmen vuoden ajan on ollut käynnissä Kirkonkello Rannun kirkkoon -hanke.

Hauhon seurakunnan virolainen ystävyysseurakunta on  Taageperassa. Ystävyysseurakuntasopimus tehtiin vuonna 2015.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnalla on kaksi ystävyysseurakuntaa Virossa: Kuusalu vuodesta 1990 ja Jõgeva vuodesta 1993.

Kuusalussa avustuskohteena on ollut pappilan kunnostaminen tulipalon jäljiltä.

Suhteet Jõgevaan ovat erityisen kiinteät ja niitä ylläpidetään monin tavoin joka vuosi. Viime joulun alla Jõgevassa juhlittiin seurakunnan 25-vuotisjuhlia. Rengossa Jõgevaa tuetaan palmusunnuntain myyjäisillä sekä seurakunnan järjestämien Renkoviikon tilaisuuksien tuotoilla. Jõgevalainen kuoro sekä muita seurakuntalaisia vierailee Rengon kirkossa ensi kesänä 21. ja 22. heinäkuuta. Jõgevan seurakunta valmistelee uuden kirkon rakentamista entisen vesitornin yhteyteen.