Seurakunnan luottamustoimet kiinnostavat entiseen tapaan

Julkaistu 19.09.2018

Marraskuussa pidettävien seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi maanantaina 17.9. Hämeenlinnassa käydään samaan aikaan kahdet vaalit, jolla valitaan jäsenet seurakuntaneuvostoihin sekä kunkin seurakunnan edustajat yhteiseen kirkkovaltuustoon kaudelle 2019–2022.

Ennalta povattua ehdokasmäärän laskua ei Hämeenlinnassa nähty, sillä ehdokkaita on kutakuinkin sama määrä kuin edellisissä vaaleissa. Hauhon seurakunnassa ehdolle ei asetuttu samalla innolla kuin aiemmin. Myös Lammin seurakuntaan ehdokkaita oli hieman aiempia vaaleja vähemmän. Ehdokaslistojen määrä pysyi kuitenkin seurakunnissa samana kuin neljä vuotta sitten.

– On ilo huomata, että seurakunnassa toimiminen kiinnostaa myös nuoria ja listoilla on myös monta uutta ehdokasta, summaa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan vaalilautakunnan sihteeri, kappalainen Satu Suonperä.

Vaikka ehdokkaiden keski-ikä Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa on noin 52 vuotta, on mukana myös muutamia alle 20-vuotiaita ehdokkaita. Luottamushenkilöiksi pyrkii suunnilleen saman verran naisia ja miehiä. Esimerkiksi Hämeenlinna-Vanajan seurakuntaneuvoston ehdokkaista 47 prosenttia on naisia ja 53 prosenttia miehiä.

Ehdokasnumerot julkaistaan lokakuun alussa ja ennakkoäänestys järjestetään 6.-10. marraskuuta. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 18.11.2018. Seurakuntavaaleissa saavat äänestää yli 16-vuotiaat seurakunnan jäsenet. Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa äänioikeutettuja on hieman yli 32 000. Vuoden 2014 vaaleissa vastaava luku oli noin 35 000.

Ehdokas- ja paikkamäärät

Ehdokkaita seurakuntaneuvostoon Seurakuntaneuvoston paikkamäärä Ehdokkaita yhteiseen kirkkovaltuustoon Yhteisen kirkkovaltuuston paikkamäärä
Hämeenlinna-Vanajan seurakunta 75 16 90 35
Hauhon seurakunta 18 10 15 5
Kalvolan seurakunta 17 10 15 4
Lammin seurakunta 24 12 19 7

Lisätiedot:

Satu Suonperä, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta
p. 040 804 9304

*Lisätty tieto 1.10.2018: ”Myös Lammin seurakuntaan ehdokkaita oli hieman aiempia vaaleja vähemmän.”