Ojoisten tontit nyt myynnissä

Julkaistu 05.06.2018

Tontit 7, 8, 9, 11, 12, 14 ja 15 ovat varattu. Vapaana ovat edelleen tontit 10, 13 ja 16.

Hämeenlinnan seurakuntayhtymä myy Ojoisilla Kiiskentien, Peninpolun ja Killintien varrella omistamansa alueen omakotitalotonteiksi. Keskustan läheisyydessä oleva idyllinen alue tarjoaa upeat puitteet oman kodin rakentamiseen kymmenelle perheelle.

Asemakaavan mukaan tonttien pinta-alat vaihtelevat 800–1146 neliömetrin välillä. Tonteille voi rakentaa enintään 200 neliömetrin kokoisen asuinrakennuksen sekä pienempiä talousrakennuksia.

Tontit myydään kiinteällä neliöhinnalla 59 euroa/neliömetri, ja lisäksi jokaiseen tonttiin kohdistuu kymmenesosa seurakuntayhtymän ja kaupungin välisen maankäyttösopimuksen kustannuksesta. Tämä niin sanottu kaavoitusmaksu on tonttia kohti 11 765 euroa.

Ostajiksi hyväksytään vain yksityishenkilöt. Jos samaa tonttia hakee useampi hakija, suoritetaan hakijoiden kesken arvonta. Myymättä jääneet tontit myydään siitä eteenpäin varausjärjestyksessä. Tonttien varausmaksu on 2 500 euroa, ja se erääntyy maksettavaksi viikon kuluessa yhteisen kirkkoneuvoston hyväksyttyä ostotarjouksen. Yhteisen kirkkovaltuuston on vahvistettava tonttikaupat. Koska kyseessä on kiinteän omaisuuden myyminen, kirkkolaki velvoittaa alistamaan myyntipäätöksen vielä kirkkohallituksen vahvistettavaksi.

myyntiesite

tonttivarauslomake

Lisätietoja antaa talousjohtaja Kai Kauppinen .