Museolentokone OH-MAF esillä kauppakeskus Goodmanissa

Julkaistu 30.07.2018

Lähetyslentotehtävissä Afrikassa palvellutta Cessna 206 -lentokonetta voi nyt ihailla kauppakeskus Goodmanissa. Lentokone on esillä kauppakeskuksessa 10. syyskuuta asti.

Cessna lensi lähes 8000 tuntia ja taittoi matkaa noin 1,8 miljoonaa kilometriä kahdenkymmenen Afrikassa vietetyn vuoden aikana. Matkoilla kului noin 400 000 litraa bensiiniä sekä yli 2000 litraa öljyä.

Koneen kuljettamat rahdit koostuivat nälkäalueiden hätäavusta, kiireisistä lääketoimituksista, postin, henkilökohtaisten tavaroiden, lääkäreiden ja lähetystyöntekijöiden kuljetuksista sekä ambulanssilennoista.

Lentokone kuuluu Suomen lähetyslentäjille, joille kristillinen järjestö MAF (Mission Aviation Fellowship) sen lahjoitti koulutuskäyttöön. Suomessa konetta on käytetty koulutuksen lisäksi yleisön lennättämiseen ja sen avulla on kerätty varoja lähetyslentotyön hyväksi.

Suomen Lähetyslentäjät ry, toiminnanjohtaja Janne Ropponen, p. 050 448 3274

MAF eli Mission Aviation Fellowship on 1945 perustettu kristillinen järjestö, joka operoi noin 130 lentokonetta kehitysmaissa alueilla, missä etäisyydet ovat pitkiä, maantiet puuttuvat tai ne ovat vaikeakulkuisia ja turvattomia. Pienlentokoneet antavat katastrofienkin keskellä mahdollisuuden avulle. Hyvä sanoma lentää maailman ääriin. MAF:n pienlentokoneet ovat ihmeellisiä, ne tuovat viestin toivosta kaikkein vaikeimmassa tilanteessa oleville avuntarvitsijoille.

Kuva: MAF Suomi, Martti-Siippola