Mitä haluaisit kysyä jumalanpalveluksesta?

Julkaistu 17.01.2019

Mitä eroa on jumalanpalveluksella ja messulla? Milloin noustaan seisomaan, ja miksi? Mitä pappi tekee ehtoollismaljalle ja -leiville ennen ehtoollisenviettoa? Miksi saarna pitää puhua saarnastuolista?

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta järjestää kevään aikana juonnettuja messuja, joissa avataan messun vaiheita ja merkityksiä vastaamalla ihmisten lähettämiin kysymyksiin.

Seurakunta pyytää kirkkoväkeä lähettämään heitä askarruttavia asioita messun sisällöstä ja musiikista tammikuun aikana. Kysymyksiä voi lähettää tässä linkissä olevan lomakkeen kautta, perinteisellä postilla osoitteseen Heikki Toivio, Rauhankatu 14, 13100 Hämeenlinna, tai sähköpostilla heikki.toivio(at)evl.fi. Kysymyksiä voi jättää myös kirkoissa oleviin esirukouslaatikoihin.

Käsitellyt kysymykset ja niihin työstetyt vastaukset sisällytetään juonnettuihin messuihin, joita vietetään kevään aikana kahden viikon välein, alkaen Marian päivästä 24. maaliskuuta ja päättyen 5. toukokuuta.

Yksi juonnettu messu toteutetaan kussakin Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkossa: Hämeenlinnan, Vanajan ja Rengon kirkoissa sekä Jukolan Lintukodossa. Kirkkoihin ja seurakuntataloihin myös toimitetaan ”kirkonkäynnin ABC”, josta löytyy hyvää perustietoa jumalanpalveluksen kulusta.