Kirkkovaltuusto puoltaa Tuuloksen seurakunnan liittämistä Lammiin

Tuuloksen kirkko

Julkaistu 12.04.2018

Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto päätti yhtyä selvitysmies Esa Löytömäen esitykseen Tuuloksen seurakunnan liittämisestä Lammin seurakuntaan 1.1.2019 alkaen. Kirkkovaltuusto arvioi, että liitoksella turvataan parhaiten seurakunnallinen toiminta Tuuloksen alueella.

Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli on pyytänyt asiaan kannanottoa kirkkovaltuuston lisäksi seurakuntayhtymän seurakuntien seurakuntaneuvostoilta.

Kannanotot saatuaan tuomiokapituli laatii kirkkohallitukselle lausunnon seurakuntajaon muutoksesta. Kirkkohallituksen täysistunto päättää Tuuloksen seurakunnan liittämisestä Lammin seurakuntaan todennäköisesti kokouksessaan 24. huhtikuuta.