Kirkkokahviperinne elää kesällä

Julkaistu 14.06.2017

Kahvittelu kuuluu suomalaisten rentoon seurusteluun ja yhdessäoloon. Porttikahvit Vanajan kirkolla kello 10 jumalanpalveluksen jälkeen kirkon länsipäädyssä olevassa porttihuoneessa on suosittu perinne. Porttikahvit katetaan kesäsunnuntaisin elokuun loppuun asti.

Porttikahvit on hauska ja yhteisöllinen tapa tukea lähetystyötä. Kahvittaja tuo tullessaan leipomukset sekä maidon kahviin ja teehen. Kuivatuotteet antaa seurakunta. Kahvittaja keittää kahvit seurakunnan tarvikkeilla ja laitteilla porttihuoneessa. Vieraat maksavat vapaaehtoisen kahvirahan, joka annetaan lähetystyön hyväksi. Kahvitusvuoroja voivat varata kirkkoherranvirastosta sekä yksityiset henkilöt että yhteisöt.

Hauhon Punaisessa tuvassa on järjestetty kirkkokahvit kesäsunnuntaisin jumalanpalveluksen jälkeen jo usean vuosikymmenen ajan. Seurakuntalaisten piirit vastaavat vuorollaan kahvituksen järjestämisestä. Kirkkokahvit tarjoillaan joka pyhä myös Rengon kirkossa.

Hämeenlinnan Keskusseurakuntatalolla kahvitellaan kesä-, heinä- ja elokuun joka keskiviikko kello 14. Kesäkahvien ohjelma muotoutuu aina isännän tai emännän mukaan. Ohjelma päivittyy seurakuntien nettisivuille ja löytyy myös Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkollisista ilmoituksista.