Kirkkoherra Timo Kalaja eläkkeelle ensi vuonna

Timo Kalaja

Julkaistu 21.11.2018

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherra Timo Kalaja jää eläkkeelle ensi vuoden joulukuussa.

Kalaja on työskennellyt Hämeenlinnan ja Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa vuodesta 1984 saakka muun muassa kappalaisena, vt. kirkkoherrana ja hallintokappalaisena. Kirkkoherrana Kalaja on toiminut vuodesta 2012 asti. Eläköityessään kirkkoherralla on takanaan huomattavan pitkä, yli 35 vuoden työura Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa.

Kirkkoherran virallinen eläköitymispäivä on 1.12.2019.

Uuden kirkkoherran hakuprosessi alkaa ensi vuoden alussa, kun seurakuntaneuvosto päättää vaalitavasta. Evankelis-luterilaisen seurakunnan kirkkoherra voidaan valita joko välillisellä tai välittömällä vaalilla. Välittömässä vaalissa äänioikeutettuja ovat yli 18-vuotiaat seurakunnan jäsenet. Välillisessä vaalissa seurakuntaneuvosto valitsee kirkkoherran.

Kirkkoherran virkaa hakevan tulee olla pastoraalitutkinnon ja seurakuntatyön johtamisen tutkinnon suorittanut pappi.