Jouluradio taajuudella 91,0

Julkaistu 08.12.2017

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta tarjoaa joulumusiikin erikoiskanavan kuudetta kertaa kaikille Hämeenlinnan ja lähialueiden kuuntelijoille. Vastaanottimet viritetään Hämeenlinnassa taajuudelle 91,0 MHz.

Viime jouluna uuden viikkokuuntelijaennätyksen tehnyt joulumedia palaa nettiin ja eetteriin uusien jouluisten musiikkielämysten kanssa.
Jouluradio on mainokseton vuotuinen radiokanava, joka soittaa tauotta musiikkia loppiaiseen asti. Jouluradiosta on tullut osa suomalaisten joulunodotusta.

Joulumusiikki soi pääkanavan lisäksi kahdeksalla erilaisella nettiradiokanavalla osoitteessa Jouluradio.fi. Jouluradion kanavaperheeseen kuuluvat ruotsinkielinen Julradion, Lasten jouluradio, Kauneimmat joululaulut, rokkaava Rouhea joulu, vaihtoehtojoulun rauhallinen soundtrack Indiejoulu sekä Klassinen – ja Jazzjoulu. Näiden lisäksi kanavauutuuksina aloittavat 1950-, 60- ja 70-lukujen jouluisen svengin kotipesä Happy Holidays sekä afroamerikkalaisen musiikin aarreaitta RnB Christmas, joka esittelee rhythm and bluesin ja gospelmusiikin historiaa 1960-luvulta tähän päivään.

Yleensä Jouluradion tarjonnasta noin puolet on ollut suomalaista joulumusiikkia, mutta itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi suomalaisen musiikin määrä kasvaa. Itsenäisyyspäivänä pääkanava on varattu kokonaan suomalaiselle musiikille.

Jouluradion tuottaa pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteinen mediatoimitus yhdessä jouluradion eri puolilla Suomea kustantavien seurakuntien kanssa.