Joulunajan tilaisuuksissa runsaasti osallistujia

Julkaistu 27.12.2017

Joulun pyhinä monet suomalaiset suuntasivat matkansa kirkkoon. Onhan joulukirkko kristillisen joulun ilmentymä. Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan aaton, joulupäivän ja tapaninpäivän hartauksissa ja jumalanpalveluksissa oli tänä jouluna 3 300 osallistujaa.

Tänäkin jouluna tuhannet hämeenlinnalaiset valmistautuivat jo adventin aikana joulun vastaanottamiseen laulamalla, hiljentymällä ja rukoilemalla kirkoissa. Adventin aikana suosituimpia tapahtumia olivat perinteiseen tapaan Kauneimmat joululaulut, joissa kävi yli 4 100 henkilöä.

Suosituin yksittäinen hengellinen tilaisuus oli ensimmäisen adventin jumalanpalvelus Hämeenlinnan kirkossa, johon osallistui 650 hämeenlinnalaista.

Musiikki on vahva joulun sanoman ja tunnelman välittäjä. Seurakunta järjesti kuusi omien kuorojen ja musiikkiryhmien kirkkokonserttia, joissa kävi lähes 2 000 kuulijaa.

Suosittuja tapahtumia olivat myös Wanhan ajan joulujuhla ja keskustan työpaikkojen jouluhartaus.

Seurakunta järjestää tunnelmallisia joulukirkkoja ja -hartauksia useiden koulujen, oppilaitosten ja päiväkotien kanssa. Seurakunta on mukana myös useissa hoivakotien ja sairaaloiden joulujuhlissa. Lisäksi kirkko on suosittu konserttipaikka myös seurakunnan ulkopuolisille tapahtumanjärjestäjille. Lehti-ilmoituksissa näkyvien avoimien tilaisuuksien lisäksi joulunajan kirkkotilaisuuksia vietetään kaupungissamme moninkertainen määrä. Yhteensä joulukuun tapahtumat keräävät noin 20 000 osallistujaa Hämeenlinnan kantakaupungin ja Rengon kirkkoihin ja kappeleihin.