Hoksauta yksinäinen vanhus kertomaan tarpeensa

Julkaistu 14.03.2019

Lähde mukaan Hoksauta minut! -korttikampanjaan yksinäisten vanhusten löytämiseksi.

Kun kohtaat iäkkäitä henkilöitä työssäsi tai arjessasi, onko sinulle herännyt huoli, miten joku heistä selviytyy kotonaan?

Kuka tahansa yksinäisestä vanhuksesta huolta kantava voi antaa vanhukselle Hoksauta minut -yhteydenottokortin, jonka tämä itse saa maksutta postittaa. Vanhus itse päättää, pistääkö kortin postiin. Tiedot ovat luottamuksellisia. Kortti ohjautuu oman seurakunnan diakoniatyöntekijälle, joka ottaa kortin lähettäjään yhteyttä kahden viikon sisällä. Yhdessä mietitään, mitä kukin kaipaa elämäänsä, ja pyritään löytämään juuri hänen tarpeitaan vastaavaa toimintaa ja palveluja. Toiminta perustuu aina henkilön omiin päätöksiin ja valintoihin.

Tokikaan itsensä yksinäiseksi kokevan ikäihmisen ei tarvitse odottaa, että joku ojentaa kortin. Kortteja on jo jaossa ainakin kirkkoherranvirastossa, Hämeenlinnan, Vanajan ja Rengon kirkoissa, Poltinahon ja Rengon seurakuntataloissa, Jukolan Lintukodossa, Kastellissa, Kumppanuustalossa ja kirjastossa.

Kortteja jaetaan vanhusten arkisiin ympäristöihin, kuten apteekkeihin, kauppoihin, odotustiloihin ja taksinkuljettajille. Yhteistyökumppaneiksi haluavat voivat tilata kortteja jaettavakseen diakoniakeskuksesta, p. 040 804 9350.