Hämeenlinnassa seurakuntavaaleissa äänesti ennakkoon hieman yli 3000 ihmistä

Julkaistu 12.11.2018

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys päättyi lauantaina 10.11.2018. Hämeenlinnassa äänestysvilkkaus pysyi suunnillen samalla tasolla kuin viime vaaleissa.

Yhteensä 3048 ihmistä äänesti ennakkoon Hämeenlinnassa olleissa ennakkoäänestyspisteissä. Alle 100 henkilöä oli ulkopaikkakuntalaisia. Tarkka ennakkoäänestysprosentti selviää lopullisessa ääntenlaskennassa.

Vuoden 2014 vaaleissa Hämeenlinnassa annettiin 3092 ennakkoääntä.

Eniten ennakkoääniä annettiin lauantaina, jolloin äänensä kävi antamassa hieman yli 800 henkeä. Suosituimmat ennakkoäänestyspisteet olivat kauppakeskus Goodman ja Prisma-keskus Tiiriö.

Äänioikeutettuja Hämeenlinnassa on yhteensä 41 221, joista Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan jäseniä on 32 262, Hauhon seurakunnan 2 442 ja Kalvolan seurakunnan 2 185. Lammin seurakunnan vaaleissa mukana ovat myös Tuuloksen seurakuntalaiset, sillä Tuuloksen seurakunta yhdistyy Lammiin vuoden vaihteessa. Lammilla äänioikeutettuja on 4 332 henkilöä. Äänioikeutettujen määrä on laskenut viime vaaleista, joissa äänioikeutettuja oli Hämeenlinnassa 43 631 henkilöä.

Lisätiedot:
viestintäpäällikkö Reetta Laaksonen, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta