Hämeenlinna-Vanajan seurakunta sujuvoittaa keskusteluapua

Julkaistu 31.05.2017

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta päivittää keskusteluavun kanavatarjontaa 1. kesäkuuta alkaen. Päivystävän papin puhelinnumero suljetaan.

Palveleva puhelin vastaa numerossa 0400 22 11 80 joka ilta kello 18 alkaen. Vaitiolovelvolliset koulutetut vapaaehtoiset ja työntekijät vastaavat perjantaisin ja lauantaisin kello 03 saakka ja muina iltoina kello 01 saakka. Valtakunnalliseen palveluun voi ottaa yhteyttä myös kirjeitse, sähköisellä viestillä tai chatissa maanantaista perjantaihin kello 12-20. Tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta www.kirkonkeskusteluapua.fi.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan oma päivystävän papin puhelinnumero suljetaan toukokuun lopussa. Paikallista papin keskusteluapua on tarjottu tähän saakka kello 9-15, mutta suurin osa yhteydenotoista on ajoittunut ilta-aikaan. Siksi tukea on tarkoituksenmukaista tarjota valtakunnallisen palvelun kautta. Jatkossa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan omat papit tavoittaa seurakunnan verkkosivuilta löytyvästä kunkin henkilökohtaisesta matkapuhelinnumerosta tai puhelinvaihteen kautta numerosta 03-62 641.

Kasteisiin ja vihkimisiin liittyvissä kysymyksissä sekä tilavarauksissa palvelee toimistosihteeri Birgitta Aspholm numerossa 040-804 9333. Hautaansiunaamisasioissa palvelee toimistosihteeri Päivi Kettunen numerossa 040-804 9444.

Myös diakoniatyöntekijän puoleen voi kääntyä, kun tarvitsee tukea ja apua elämän kriiseissä. Hämeenlinna-Vanajan diakoniakeskuksen neuvonta ja ajanvaraus palvelee arkisin (ei keskiviikkona) kello 9-12 numerossa 040-804 9350.

Perheasiain neuvottelukeskuksessa annetaan asiantuntevaa keskusteluapua parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyvissä kysymyksissä. Ajanvaraus arkisin kello 8.30–12.00 toimistosihteeri Niina Niemi, p. 040-804 9340.

Sairaalassa sairaalasielunhoitajat ovat potilaita, omaisia ja henkilökuntaa varten. Arkisin klo 16-08 ja viikonloppuisin päivystävän sairaalasielunhoitajan tavoittaa numerosta 040-507 4087. Arkipäivisin sielunhoitajat tavoittaa henkilökohtaista numeroistaan: Jukka Lehto p. 040-804 9328 ja Tuula Portin p. 040-804 9329.

Papeilla, diakoniatyöntekijöillä ja perheneuvojilla on pitkä ja perusteellinen koulutus ihmisten kuuntelemisessa ja auttamisessa. Heillä on myös melkoisesti kokemusta kohtaamisesta ja siitä, minkälaisten asioiden kanssa ihmiset usein painiskelevat. Kirkon työntekijöillä on työssään ehdoton vaitiolovelvollisuus – asiat käsitellään luottamuksellisesti.