Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan jäsenlukuennuste on julkaistu

Julkaistu 04.01.2018

Kirkon jäsentietojärjestelmästä on tänään poimittu ennakkotiedot Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan jäsenkehityksestä vuodelta 2017. Ennakkotiedoissa ei näy joulukuun lopussa tapahtuneet muutokset. Tarkennetut tiedot muun muassa muuttoliikkeen vaikutuksesta saadaan myöhemmin tammikuussa.

Ennakkotietojen mukaan seurakunnan jäsenmäärä oli vuoden päättyessä 422 henkeä vähäisempi kuin vuoden alussa. Jäsenmäärä vuoden päättyessä oli 39 218. Jäsenkehitykseen vaikuttavat muun muassa kasteen ja muuton kautta jäseneksi liitettyjen määrä, kuoleman ja muuton kautta jäsenistöstä poistuvien määrä sekä kirkkoon liittyvien ja jäsenyydestä luopuvien määrä.

Kirkollisissa toimituksissa hautaan siunaamisten määrä oli hieman edellistä vuotta alhaisempi ja kastettujen määrä edellistä vuotta suurempi. Seurakuntaan liitettiin kasteen kautta 343 jäsentä. Hautaan siunattiin 468 seurakuntalaista.

Seurakunnan alueelle muutti 1 936 uutta jäsentä. Pois muutti 1 910 jäsentä. Muuttoliikkeen erotuksena jäsenluku kasvoi 26:lla.

Seurakunnan jäseneksi liittyi vuoden aikana 149 ihmistä ja jäsenyydestä luopui 475 ihmistä. Ennakkotietojen valossa kirkosta eroaminen oli vuonna 2017 hieman edellistä vuotta vähäisempää.