eSports tulee Bunkkeriin

Julkaistu 12.10.2018

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan ja Hämeenlinnan kaupungin yhdessä pyörittämä Bunkkeri-pelitoiminta on siirtynyt kokonaisuudessaan Poltinahon seurakuntatalolle kirjaston ollessa remontissa.

Remontoidut tilat eivät ole ainoa uusi asia Bunkkerin toiminnassa, vaan syksyn aikana Hämeenlinnassa kartoitetaan kiinnostuneita pelaajia mukaan eSports-toimintaan. eSports on tavoitteelliseen pelaamiseen tähtäävää toimintaa, johon Bunkkeri tarjoaa harjoitustilat ja valmennusta.

Pelitoimintaa on järjestetty jo 11 vuoden ajan, ja suosio on tasaisessa kasvussa. Vuosittain pelitilassa on nuoria kävijöitä lähes 3000. Lanileireille osallistuu vuosittain noin 130 nuorta. Pelitilatoiminta on maksutonta, mutta lanileireiltä peritään 30 euron osallistumismaksu, joka sisältä ruoan ja majoituksen.

-Tarkoitus on, että nuorisotyötä tehdään nuorten mukana ja nykyään suurin osa nuorista pelaa, toteaa Hämeenlinna-Vanjan seurakunnan nuorisotyönohjaaja Lasse Saraste.

Nuorten kanssa toimiessa tarvitaan hyvää silmää ja rentoa asennetta. Lanileireillä tietoa ja ohjeita ei tuputeta, vaan nuorta tuetaan oivaltamaan itse sopivimmat tavat toimia.

-On parempi, että nuori itse havaitsee omat rajansa esimerkiksi pelaamisen määrässä, kertoo nuorisotyötekijä Mikko Virta Hämeenlinnan kaupungilta.

Pelaaminen ei kuitenkaan ole vain nuorten juttu, sillä pelaaminen sopii myös aikuisille. OVAT-toiminnan peliryhmä kokoontuu Bunkkerissa päiväsaikaan kerran viikossa, kun nuoret pelaajat ovat vielä koulussa.

Bunkkerissa ei pelkästään pelata, vaan myös puhutaan pelaamisesta ja siihen liittyvistä asioista. Neljä tuntia kestävät koulutukset opastavat aikuiset pelimaailmaan ja siihen liittyviin ilmiöihin ja haasteisiin. Koulutuksia on tarjottu seurakunnan ja kaupungin työntekijöille. Erityisesti koulutuksissa ovat käyneet kouluilla työskentelevät opinto-ohjaajat, terveydenhoitajat ja kuraattorit.

Poltinahon seurakuntatalon alakerrassa sijaitseva Bunkkeri-pelitila on avoinna ma, ti, ke ja pe klo 15–20.
www.bunkkeri.gg

Poimintoja syksyn 2018 toiminnasta:

12.–4.10. Lanit, Loimalahden leirikeskus

16.10. Pelitilan avajaiset: tarjoilua, kilpailu

16.10. Dirt Rally -pelin koko kauden kestävä ratapäivien aloitus

5.11.–11.11. Kansainvälinen peliviikko

• Team Gigantin vierailu, (Overwatch Contenders -liigan Euroopan mestari)
  • Pelit kiertoon! -pelikeräys, peliviikko.fi/pelitkiertoon
  • 11. Super Smash Bros -turnaus, järjestäjä Smash Finland Ry