Adventtikalenteri jaettiin koteihin

Julkaistu 22.11.2018

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta on jakanut koteihin lahjaksi adventtikalenterin, jonka kuvituksena on kirkko ympäristöineen. Juhlistamme näin sitä, että Hämeenlinnan kirkko täyttää 220-vuotta ensimmäisenä adventtina. Kalentereita on jaossa myös kirkoissa, seurakuntataloissa ja kirkkoherranvirastossa.

Adventtikalenterin on kuvittanut 22-vuotias hattulalainen tradenomi Kati Rajala.

Rajalalle joulu merkitsee rauhoittumista ennen kaikkea muuta: aletaan jättää kuluneen vuoden tapahtumia sivuun ja hiljennytään odottamaan joulun tuloa.

”Omat tapani vastaanottaa joulua ovat aika perinteisiä. Leivon pipareita ja muita jouluisia leivonnaisia, ja jos lunta sattuu tulemaan ennen joulua, pihalle ilmestyy kyllä ennen pitkää lumilyhty. Yleensä kaivan esiin myös adventtikynttelikön, johon sitten joka sunnuntai sytytän yhden kynttilän lisää”, Rajala kertoo.

Kalenteria tehdessään Rajalan pyrkimyksenä oli tavoittaa sillä mahdollisimman monia ja monen ikäisiä. Iäkkäämmille kirkkomaisema voi olla koskettava, ja lapset nauttivat pienten yksityiskohtien bongaamisesta.

Rajala kertoo, että joulussa ja joulunodotuksessa hänelle on aina ollut olennaista lämmin tunnelma. Seurakunnan kalenterin kuvittaminen sai hänet ajattelemaan tarkemmin joulun merkitystä.

”Projekti oli minulle todella mieluinen. Kuvien kautta ajatteleminen on auttanut minua näkemään joulun tapahtumat uusin silmin.”

Kalenteri jaettiin talouksiin, joissa ei ole ilmaisjakelukieltoa.