Vammaisille

Kehitysvammaisille

Kaikki ovat tervetulleita seurakunnan toimintaan. Kehitysvammaisille järjestetään myös omia kirkkopyhiä, hartauksia asumisyksiköissä ja päivätoiminnassa, rovastikunnallisia retkiä ja leirejä sekä erityisrippikouluja.

Kehitysvammaistyöstä vastaa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa diakoniatyöntekijä Henna Helminen, puh. 040 804 9336, henna.helminen(at)evl.fi. Kehitysvammaistyön pappina eteläisen Hämeen alueella toimii Jenni Jaakonsaari p. 044 7191522, jenni.jaakonsaari(at)evl.fi

Tapahtumia kehitysvammaisille:

Selkomessu sunnuntaina 6.10. klo 14 Poltinahon seurakuntatalossa. Messun jälkeen kirkkokahvit. Tervetuloa! Mukana  Jenni Jaakonsaari ja Henna Helminen.

Kehitysvammaisten joulujuhla tiistaina 17.12. klo 9-11. Tervetuloa jouluisille kahveille klo 9, juhla alkaa klo 10. Mukana  Jenni Jaakonsaari ja Henna Helminen.

Kuuroille

Kuurojentyö on seurakuntatyötä viittomakielellä, kuurojen omalla äidinkielellä. Toimintamuotoja ovat mm. messut, leirit ja retket. Tapahtumista tiedotetaan myös paikallislehdissä.

Henkilökohtaisesta tapaamisesta on hyvä sopia etukäteen työntekijän kanssa

• kuurojen pappi (Helsingin piiri) Janne Rissanen, puh. 050 371 1314,

Viittomakieliset messut ja sielunhoito

Messu Sampolan palvelukeskuksessa (Brahenkatu 26) la 16.11. klo 13 Janne Rissanen

Sielunhoito Sampolan palvelukeskuksessa pe 4.10. klo 15-18. Janne Rissanen

Viittomakielinen saunailta Hämeenlinnan Syöksynsuun leirikeskuksessa ma 26.8. klo 16.30-20.30. Iltamessu, iltaruoka ja saunomista. Mukana Janne Rissanen ja Henna Helminen. Hinta 5€, sisältäen ruoan. Ilmoittautumiset viim. pe 16.8. Diakoniakeskukseen p.040 804 9350 (ma-ti, to-pe klo 9-12).

Tiedotus
Tapahtumatiedot myös teksti-tv:ssä ja paikallislehdissä lähempänä ajankohtia. Tiedot viittomakielisistä messuista myös Facebookin ryhmässä Viittova seurakunta.

Kuurojen auttava puhelin

Kuurojen palvelusäätiön auttava puhelin päivystää maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 19-22: tekstiviestit 050 575 2266 ja sähköpostit:

Auttava puhelin tarjoaa kuuroille, kuurosokeille, kuuroutuneille, huonokuuloisille ja puhevammaisille sekä heidän läheisilleen mahdollisuuden reaaliaikaiseen keskusteluun luottamuksellisesti henkilökohtaisista asioista. Palvelu on maksutonta. Päivystäjät toimivat nimettömästi, myöskään yhteydenottajan nimeä ei kysytä. Sähköpostitse yhteyttä ottaessa henkilöllisyyden voi peittää nimimerkkiä käyttäen.

Kuurojen palvelusäätiö

viittomakielisen työn yhdyshenkilö Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa on diakoniatyöntekijä Henna Helminen, puh. 040 804 336,

Näkövammaisille

Näkövammaistyössä tuetaan näkövammaisia heidän elämäntilanteissaan. Toimintamuotoina ovat retkipäivät ja kerho sekä henkilökohtaiset keskustelut.

Näkövammaistyöstä vastaa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa diakoniatyöntekijä Henna Helminen, puh. 040 804 9336, .

Liikuntavammaisten ja näkövammaisten kerho yhdistyy Poltinahon päiväpiirin kanssa syksystä 2019 alkaen. Paikalla on tutut kerhoemännät, jotka avustavat tarvittaessa.

• Syyskauden 2019 kerhot tiistaisin klo 13-14.30 Poltinahon seurakuntatalon kahviossa: 10.9., 1.10., 22.10., 12.11. ja 3.12.
  • Kahvimaksu 1,5€. Kerhossa on vaihtuvaa ohjelmaa ja vierailijoita.
  • Vanhusten viikon messu ti 8.10. klo 13 Poltinahon srk-talossa. Kirkkokahvit.
  • Kerhojen yhteinen joulujuhla ke 11.12. Poltinahon srk-talossa