Vammaisille

Kehitysvammaisille

Kaikki ovat tervetulleita seurakunnan toimintaan. Kehitysvammaisille järjestetään myös omia kirkkopyhiä, hartauksia asumisyksiköissä ja päivätoiminnassa, rovastikunnallisia retkiä ja leirejä sekä erityisrippikouluja.

Kehitysvammaistyöstä vastaa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa diakoniatyöntekijä Henna Helminen, puh. 040 804 9336, henna.helminen(at)evl.fi. Kehitysvammaistyön pappina eteläisen Hämeen alueella toimii Jenni Jaakonsaari p. 044 7191522, jenni.jaakonsaari(at)evl.fi

Tapahtumia kehitysvammaisille:

Selkomessu poltinahon srk-talossa la 1.12. klo 13.00. Messussa otetaan käyttöön kosketeltava alttariteos, jota syksyn aikana on tekemässä kehitysvammaisten taiteilijoiden ryhmä. Messun jälkeen on kirkkokahvit. Mukana pappi Sinikka Tuori ja diakoniatyöntekijät Henna Helminen ja Katriina Mäkinen, kanttori Markku Sintonen ja Gospel-kuoro.

Kehitysvammaisten joulujuhla tiistaina 18.12. klo 9-11 Poltinahon seurakuntatalossa. Juhla alkaa jouluisella kahvittelulla alkaen klo 9. Ohjelmaosuus alkaa klo 10. Tervetuloa mukaan perinteiseen, iloiseen juhlaan! Mukana pappi Jenni Jaakonsaari ja diakoniatyöntekijät Henna Helminen ja Katriina Mäkinen.

Kuuroille

Kuurojentyö on seurakuntatyötä viittomakielellä, kuurojen omalla äidinkielellä. Toimintamuotoja ovat mm. messut, leirit ja retket. Tapahtumista tiedotetaan myös paikallislehdissä.

Henkilökohtaisesta tapaamisesta on hyvä sopia etukäteen työntekijän kanssa

• kuurojen pappi (Helsingin piiri) Janne Rissanen, puh. 050 371 1314,

Viittomakieliset messut ja sielunhoito
Messu Sampolan palvelukeskuksessa (Brahenkatu 26) 25.11.klo 13.30 ja messun jälkeen kirkkokahvit. Janne Rissanen

Sielunhoito Sampolan palvelukeskuksessa, ylähuoneessa 25.11. klo 15-17.

Kauneimmat joululaulut viittomakielelle tulkattuna su 16.12. klo 17 Poltinahon srk-talossa.

Tiedotus
Tapahtumatiedot myös teksti-tv:ssä ja paikallislehdissä lähempänä ajankohtia. Tiedot viittomakielisistä messuista myös Facebookin ryhmässä Viittova seurakunta.

Kuurojen auttava puhelin

Kuurojen palvelusäätiön auttava puhelin päivystää maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 19-22: tekstiviestit 050 575 2266 ja sähköpostit:

Auttava puhelin tarjoaa kuuroille, kuurosokeille, kuuroutuneille, huonokuuloisille ja puhevammaisille sekä heidän läheisilleen mahdollisuuden reaaliaikaiseen keskusteluun luottamuksellisesti henkilökohtaisista asioista. Palvelu on maksutonta. Päivystäjät toimivat nimettömästi, myöskään yhteydenottajan nimeä ei kysytä. Sähköpostitse yhteyttä ottaessa henkilöllisyyden voi peittää nimimerkkiä käyttäen.

Kuurojen palvelusäätiö

viittomakielisen työn yhdyshenkilö Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa on diakoniatyöntekijä Henna Helminen, puh. 040 804 336,

Näkövammaisille

Näkövammaistyössä tuetaan näkövammaisia heidän elämäntilanteissaan. Toimintamuotoina ovat retkipäivät ja kerho sekä henkilökohtaiset keskustelut.

Näkövammaistyöstä vastaa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa diakoniatyöntekijä Henna Helminen, puh. 040 804 9336, .

Liikuntavammaisten ja näkövammaisten yhteinen kerho

Syyskauden 2018 kerhot tiistaisin klo 13-14.30 Poltinahon seurakuntatalon kahviossa: 11.9. (kerho), 9.10. (Vanhusten viikon messu) ja 6.11. (kerho) Kahvimaksu 1,5€. Kerho kokoontuu yhdessä Poltinahon päiväpiiriläisten kanssa. Kerhossa on vaihtuvaa ohjelmaa ja vierailijoita. Kerhon kokoontumiset ilmoitetaan  lisäksi edellisen viikon Kaupunkiuutisissa ja Näkökantissa.

11.12. Näkö- ja liikuntavammaisten joulujuhla Loimalahden leirikeskuksessa klo 11.30-14.30. Hinta 15€, sisältäen joululounaan ja kahvit. Ilmoittautumiset Diakoniakeskukseen (ma-ti, to-pe klo 9-12) ma 26.11. mennessä p.040 8049350.