Vammaisille

Kehitysvammaisille

Kirkon kehitysvammaistyön perusta on kristillinen ihmiskäsitys: jokainen Jumalan luoma ihminen on ainutkertainen ja arvokas. Seurakunnan kehitysvammaistyön tehtävänä on etsiä keinoja, joiden avulla mahdollistetaan kristillinen kasvatus ja seurakuntayhteys. Kehitysvammaisille järjestetään omia kirkkopyhiä, hartauksia asumisyksiköissä ja päivätoiminnassa, rovastikunnallisia retkiä ja leirejä sekä erityisrippikouluja.

Kehitysvammaistyöstä vastaa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa diakoniatyöntekijä Henna Helminen, puh. 040 804 9336, henna.helminen(at)evl.fi. Kehitysvammaistyön pappina eteläisen Hämeen alueella toimii Jenni Jaakonsaari p. 044 7191522, jenni.jaakonsaari(at)evl.fi

Tapahtumia kehitysvammaisille:
Rovastikunnallinen kehitysvammaisten pääsiäisjuhla tiistaina 3.4. klo 9-11 Poltinahon seurakuntatalossa. Kirkkokahvit tarjolla alkaen klo 9. Messu alkaa klo 10. Tervetuloa juhlimaan ylösnoussutta Jeesusta! Mukana papit Jenni Jaakonsaari ja Mika Juppala sekä diakoniatyöntekijä Henna Helminen.

Kehitysvammaisten rovastikunnalliset leiripäivät tiistaina 22.5. ja torstaina 24.5. klo 10-15.30. Loimalahden leirikeskuksessa. Hinta 8€, sis. lounaan ja kahvit. Voit osallistua toiseen leiripäivään. Ilm. Diakoniakeskukseen p. 040 8049350 viim. ma 7.5.

Tänä vuonna kehitysvammaisten rovastikunnallinen leiri Janakkalan Rantalahden leirikeskuksessa ke 8.- pe 10.8. Leiri on tarkoitettu itsenäisesti pärjääville kehitysvammaisille, Hämeenlinnan kaupungin ja Hattulan kunnan alueella asuville. Leirin hinta 60€ ja leirille tullaan omin kyydein. Ilmoittautumiset 21.6. mennessä Diakoniakeskukseen p.040 8049350 (ma-ti, to-pe klo 9-12).

Kuuroille

Kuurojentyö on seurakuntatyötä viittomakielellä, kuurojen omalla äidinkielellä. Toimintamuotoja ovat mm. messut, leirit ja retket. Tapahtumista tiedotetaan myös paikallislehdissä.

Henkilökohtaisesta tapaamisesta on hyvä sopia etukäteen työntekijän kanssa

• kuurojen pappi (Helsingin piiri) Janne Rissanen, puh. 050 371 1314,

Viittomakieliset messut ja sielunhoito
Kevätkauden messut Sampolan palvelukeskuksessa (Brahenkatu 26) la 24.2. klo 13 ja la 21.4. klo 13.

Konsertti: Su 11.3. klo 19.00 John Rutterin Requiem Hämeenlinnan kirkossa, tulkattuna viittomakielelle oppilastyönä. Esiintyjinä Hämeenlinnan kamarikuoro ja orkesteri Ismo Savimäen johdolla.

Sielunhoito Sampolan palvelukeskuksessa 26.1. klo 16-18 ja 23.3.

Kuurojen valtakunnalliset kulttuuripäivät Hämeenlinnassa 26.-27.5. Päivien viittomakielinen messu Hämeenlinnan kirkossa pe 25.5. klo 22.00.

Tiedotus

Tapahtumatiedot myös teksti-tv:ssä ja paikallislehdissä lähempänä ajankohtia. Tiedot viittomakielisistä messuista myös Facebookin ryhmässä Viittova seurakunta.

Kuurojen auttava puhelin

Kuurojen palvelusäätiön auttava puhelin päivystää maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 19-22: tekstiviestit 050 575 2266 ja sähköpostit:

Auttava puhelin tarjoaa kuuroille, kuurosokeille, kuuroutuneille, huonokuuloisille ja puhevammaisille sekä heidän läheisilleen mahdollisuuden reaaliaikaiseen keskusteluun luottamuksellisesti henkilökohtaisista asioista. Palvelu on maksutonta. Päivystäjät toimivat nimettömästi, myöskään yhteydenottajan nimeä ei kysytä. Sähköpostitse yhteyttä ottaessa henkilöllisyyden voi peittää nimimerkkiä käyttäen.

Kuurojen palvelusäätiö

viittomakielisen työn yhdyshenkilö Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa on diakoniatyöntekijä Henna Helminen, puh. 040 804 336,

Näkövammaisille

Näkövammaistyössä tuetaan näkövammaisia heidän elämäntilanteissaan. Toimintamuotoina ovat retkipäivät ja kerho sekä henkilökohtaiset keskustelut.

Näkövammaistyöstä vastaa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa diakoniatyöntekijä Henna Helminen, puh. 040 804 9336, .

Liikuntavammaisten ja näkövammaisten yhteinen kerho

Kevätkauden 2018 kerhot: 16.1., 13.2., 13.3. ja 10.4. klo 13-14.30. Kerho kokoontuu yleensä joka kuun toisena tiistaina Poltinahon seurakuntatalossa. Kahvimaksu 1,5€. Kerho kokoontuu yhdessä Poltinahon päiväpiiriläisten kanssa. Kerhossa on vaihtuvaa ohjelmaa ja vierailijoita. Kerhon kokoontumiset ilmoitetaan  lisäksi edellisen viikon Kaupunkiuutisissa ja Näkökantissa.

Hiljaisen viikon messu Poltinahon seurakuntatalossa tiistaina 27.4. klo 13.00.

Näkö- ja liikuntavammaisille keväinen leiripäivä Loimalahden leirikeskuksessa tiistaina 15.5. klo 10-15.30. Hinta 8€, sis. lounaan ja kahvit. Ilm. Diakoniakeskukseen p. 040 8049350 viim. to 3.5.

Liikuntavammaistyöstä vastaa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa diakoniatyöntekijä Henna Helminen, puh. 040 804 9336, .