Vammaisille

Kehitysvammaisille

Kaikki ovat tervetulleita seurakunnan toimintaan. Kehitysvammaisille järjestetään myös omia kirkkopyhiä, hartauksia asumisyksiköissä ja päivätoiminnassa, rovastikunnallisia retkiä ja leirejä sekä erityisrippikouluja.

Kehitysvammaistyöstä vastaa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa diakoniatyöntekijä Henna Helminen, puh. 040 804 9336, henna.helminen(at)evl.fi. Kehitysvammaistyön pappina eteläisen Hämeen alueella toimii Jenni Jaakonsaari p. 044 7191522, jenni.jaakonsaari(at)evl.fi

Tapahtumia kehitysvammaisille:

Kehitysvammaisten kirkkopyhä Kohti pääsiäistä! perjantaina 12.4. klo 9-11 Poltinahon seurakuntatalossa. Juhla alkaa kahvittelulla alkaen klo 9. Messu alkaa klo 10. Tervetuloa ! Mukana pappi Jenni Jaakonsaari ja diakoniatyöntekijät Henna Helminen.

Kehitysvammaisten teatteriretki Vivamon Raamattukylään Lohjalle ke 5.6. Lounas ja näytelmä Paratiisin portit. Tarkemmat tiedot tulossa myöhemmin.

Kuuroille

Kuurojentyö on seurakuntatyötä viittomakielellä, kuurojen omalla äidinkielellä. Toimintamuotoja ovat mm. messut, leirit ja retket. Tapahtumista tiedotetaan myös paikallislehdissä.

Henkilökohtaisesta tapaamisesta on hyvä sopia etukäteen työntekijän kanssa

• kuurojen pappi (Helsingin piiri) Janne Rissanen, puh. 050 371 1314,

Viittomakieliset messut ja sielunhoito

Messu Sampolan palvelukeskuksessa (Brahenkatu 26) loppiaisena 6.1. sekä kiirastorstaina 18.4. klo 18. Janne Rissanen

Sielunhoito Sampolan palvelukeskuksessa pe 8.3. klo 15-18. Janne Rissanen

Hämeenlinnan kirkossa on viittomakielelle tulkattu messu su 17.3. klo 10. Tulkit ovat viittomakielen opiskelijoita.

Viittomakielinen saunailta Hämeenlinnan Syöksynsuun leirikeskuksessa ma 26.8. Iltamessu, saunomista ja makkaranpaistoa.

Tiedotus
Tapahtumatiedot myös teksti-tv:ssä ja paikallislehdissä lähempänä ajankohtia. Tiedot viittomakielisistä messuista myös Facebookin ryhmässä Viittova seurakunta.

Kuurojen auttava puhelin

Kuurojen palvelusäätiön auttava puhelin päivystää maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 19-22: tekstiviestit 050 575 2266 ja sähköpostit:

Auttava puhelin tarjoaa kuuroille, kuurosokeille, kuuroutuneille, huonokuuloisille ja puhevammaisille sekä heidän läheisilleen mahdollisuuden reaaliaikaiseen keskusteluun luottamuksellisesti henkilökohtaisista asioista. Palvelu on maksutonta. Päivystäjät toimivat nimettömästi, myöskään yhteydenottajan nimeä ei kysytä. Sähköpostitse yhteyttä ottaessa henkilöllisyyden voi peittää nimimerkkiä käyttäen.

Kuurojen palvelusäätiö

viittomakielisen työn yhdyshenkilö Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa on diakoniatyöntekijä Henna Helminen, puh. 040 804 336,

Näkövammaisille

Näkövammaistyössä tuetaan näkövammaisia heidän elämäntilanteissaan. Toimintamuotoina ovat retkipäivät ja kerho sekä henkilökohtaiset keskustelut.

Näkövammaistyöstä vastaa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa diakoniatyöntekijä Henna Helminen, puh. 040 804 9336, .

Liikuntavammaisten ja näkövammaisten yhteinen kerho

Kevätkauden 2019 kerhot tiistaisin klo 13-14.30 Poltinahon seurakuntatalon kahviossa: 15.1., 12.2., 12.3. ja 9.4. Hiljaisen viikon messu ti 16.4 klo 13 poltonahon srk-talossa. Kahvimaksu 1,5€. Kerho kokoontuu yhdessä Poltinahon päiväpiiriläisten kanssa. Kerhossa on vaihtuvaa ohjelmaa ja vierailijoita. Kerhon kokoontumiset ilmoitetaan  lisäksi edellisen viikon Kaupunkiuutisissa ja Näkökantissa. klo 11.30-14.30

ti 14.5. Näkö- ja liikuntavammaisten retkipäivä Loimalahden leirikeskuksessa.