Vammaisille

Kehitysvammaisille

Kirkon kehitysvammatyön perusta on kristillinen ihmiskäsitys: jokainen Jumalan luoma ihminen on ainutkertainen ja arvokas. Seurakunnan kehitysvammaistyön tehtävänä on etsiä keinoja, joiden avulla mahdollistetaan kristillinen kasvatus ja seurakuntayhteys. Kehitysvammaisille järjestetään omia kirkkopyhiä, hartauksia asumisyksiköissä ja päivätoiminnassa, rovastikunnallisia retkiä ja leirejä sekä erityisrippikouluja.

Kehitysvammatyöstä vastaa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa diakoniatyöntekijä Henna Helminen, puh. 040 804 9336, henna.helminen(at)evl.fi. Kehitysvammaistyön pappina eteläisen Hämeen alueella toimii Jenni Jaakonsaari p. 044 7191522, jenni.jaakonsaari(at)evl.fi

Tapahtumia kehitysvammaisille:
Rovastikunnallinen kehitysvammaisten kirkkopyhä sunnuntaina 15.10. klo 14 Poltinahon seurakuntatalossa. Messun jälkeen kirkkokahvit. Mukana pappi Jenni Jaakonsaari ja diakoniatyöntekijä Henna Helminen.

Kehitysvammaisten joulujuhla torstaina 14.12. klo 9-11 Poltinahon seurakuntatalossa.

Kuuroille

Kuurojentyö on seurakuntatyötä viittomakielellä, kuurojen omalla äidinkielellä. Toimintamuotoja ovat mm. messut, leirit ja retket. Tapahtumista tiedotetaan myös paikallislehdissä.

Henkilökohtaisesta tapaamisesta on hyvä sopia etukäteen työntekijän kanssa

• kuurojen pappi (Helsingin piiri) Janne Rissanen, puh. 050 371 1314,

Viittomakieliset messut ja sielunhoito
Syyskauden messut Sampolan palvelukeskuksessa (Brahenkatu 26) la 14.10. klo 13.00 ja la 25.11. klo 13.00

Sielunhoito Sampolan palvelukeskuksessa pe 22.9. klo 15-17

Kauneimmat joululaulut viittomakielelle tulkattuna Poltinahon seurakuntatalossa su 17.12. klo 15.00.

Tiedotus

Kaikki tapahtumatiedot myös teksti-tv:ssä ja paikallislehdissä lähempänä ajankohtia. Tiedot viittomakielisistä messuista myös Facebookin ryhmässä Viittova seurakunta.

Kuurojen auttava puhelin

Kuurojen palvelusäätiön auttava puhelin päivystää maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 19-22: tekstiviestit 050 575 2266 ja sähköpostit:

Auttava puhelin tarjoaa kuuroille, kuurosokeille, kuuroutuneille, huonokuuloisille ja puhevammaisille sekä heidän läheisilleen mahdollisuuden reaaliaikaiseen keskusteluun luottamuksellisesti henkilökohtaisista asioista. Palvelu on maksutonta. Päivystäjät toimivat nimettömästi, myöskään yhteydenottajan nimeä ei kysytä. Sähköpostitse yhteyttä ottaessa henkilöllisyyden voi peittää nimimerkkiä käyttäen.

Kuurojen palvelusäätiö

viittomakielisen työn yhdyshenkilö Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa on diakoniatyöntekijä Henna Helminen, puh. 040 804 336,

Näkövammaisille

Näkövammaistyössä tuetaan näkövammaisia heidän elämäntilanteissaan. Toimintamuotoina ovat retkipäivät ja kerho sekä henkilökohtaiset keskustelut.

Näkövammaistyöstä vastaa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa diakoniatyöntekijä Henna Helminen, puh. 040 804 9336, .

Liikuntavammaisten ja näkövammaisten yhteinen kerho

Syyskauden 2017 kerhot: 12.9., 10.10. ja 7.11. klo 13-14.30. Kerho kokoontuu yleensä joka kuun toisena tiistaina Poltinahon seurakuntatalossa. Kahvimaksu 1,5€. Kerho kokoontuu yhdessä Poltinahon päiväpiiriläisten kanssa. Kerhossa on vaihtuvaa ohjelmaa ja vierailijoita. Kerhon kokoontumiset ilmoitetaan  lisäksi edellisen viikon Kaupunkiuutisissa ja Näkökantissa.

Tervetuloa kerhojen yhteiseen joulujuhlaan Poltinahon seurakuntataloon ti 12.12. klo 11.30-14.30, ensi jouluateria ja kahvit, sitten ohjelmaa. Jouluaterian hinta 15€. Ilm. Diakoniakeskukseen p. 040 8049350 ma 4.12. mennessä.

Liikuntavammaistyöstä vastaa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa diakoniatyöntekijä Henna Helminen, puh. 040 804 9336, .