Peruskurssit

Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi

Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet vapaaehtoistoiminnasta. Kurssi on neljän kokoontumiskerran kokonaisuus. Tiedustelut Leena Mikola, tai p. 050 509 1661.

Palvelevan puhelimen peruskurssi

Palveleva puhelin on ev. lut. seurakuntien ylläpitämä valtakunnallinen auttava puhelin, jonka päivystäjät ovat pääsääntöisesti vapaaehtoistyöntekijöitä.

Jos olet 25–70-vuotias, itsenäisestä auttamistyöstä ja vapaaehtoistoiminnasta kiinnostunut seurakuntamme jäsen olet tervetullut mukaan.

Emme edellytä sosiaali- tai terveysalan koulutusta, vaan avoimuutta, tasapainoisuutta ja halua kuunnella toisia ihmisiä.

Tehtävään on koulutus ja perehdytysjakso kokeneemman päivystäjän kanssa sekä säännölliset työnohjaukset.

Yhteydenotot: diakoni Lauri Nurmi, 040 8049376

Tutustu vapaaehtoistyöhön kirjallisuuden kautta

• Enemmän kuin työmuoto. Vapaaehtoistoiminta kirkossa. Kirkkohallitus 2006
  • Vapaaehtoistoiminta seurakunnassa ja järjestöissä. Harju ym. Edita 2001
  • Individually together. Anne Birgitta Yeung. Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto 2004.
  • Vapaaehtoistoiminta osana kansalaisyhteiskuntaa. Anne Birgitta Yeung. YTY ry 2002.
  • Vapaaehtoistoiminta – kasvava voimavara. Sini-Tuulia Lehtinen. Kansalaisareena ry 1997.