Oppilaitosyhteistyö

Seurakunnat tekevät yhteistyötä paikkakunnan koulujen ja oppilaitosten kanssa. Huolehdimme opiskelijoiden ja henkilökunnan hengellisestä hyvinvoinnista.

Koulukummit

Kasvatuskumppanuuteen koulujen ja opettajien kanssa kuuluvat seurakunnan työntekijöiden tuntivierailut ja päivänavaukset. Työntekijät vierailevat myös vanhempainilloissa. Jokaisella Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan alueen alakoululla on oma koulukummi kaikkia oppilaita ja opettajia varten.

Toukokuussa Hämeenlinna-Vanajan seurakunta järjestää Syöksynsuun leirikeskuksessa leirikouluja, joissa käy useita satoja oppilaita opettajineen. Kuudesluokkalaisille jaetaan perinteisesti omat rippikouluraamatut. Parillisina vuosina järjestetään Poltinahon seurakuntatalossa 3.–4.-luokkalaisille pääsiäisvaellus, jossa kuljetaan eläytyen ja osallistuen pääsiäisen tapahtumien läpi.

Nuorisotyönohjaajat koulukummeina:

Nummen, Myllymäen ja Vuorentaan koulu: Ninnu Hurme, puh. 040-804 9373,

Kirkonkulman koulu: Malla Lehtovaara,  puh. 040-804 9374

Jukolan, Luolajan, Miemalan ja Seminaarin koulu: Antti Ojala, puh. 040-804 9371,

Ruununmyllyn, Ortelan ja Rengon koulu: Mirva Lastu, puh. 040-804 9375,

Tuomelan koulu: Soila Pollari, puh. 040-8049379

Nuorisotyöntekijä Karoliina Harhala päivystää Lammilla Hakkalan koululla kuraattorin huoneessa joka torstai klo 10.30–12.45. Puh. 040-804 9508,

Nuorisotyönohjaaja Sanna Kuitunen on tavattavissa Hauhon Yhtenäiskoululla joka viikko torstaisin klo 10.30-12.30. Lisäksi Sanna käy säännöllisesti kuukausittain myös Alvettulan ja Eteläisten kouluilla sekä tekee yhteistyötä kaikkien opettajien kanssa heidän toiveidensa ja tarpeidensa mukaisesti, esim. oppitunti- ja kirkkovierailuiden muodossa. Puh. 040-804 9285,

Oppilaitospappi

Oppilaitospapin työkenttään kuuluvat perusopetuksen jälkeiset oppilaitokset Hämeenlinnassa, HAMI:n Meijerialan oppilaitos, Ammattiopisto Tavastia, HAMK ja lukiot. Oppilaitostyö sisältää monenlaista toimintaa yhdessä eri toimijoiden kanssa mm.

• oppilaitosten kirkkotilaisuudet (kuten avajaisjumalanpalvelukset, joulu- ja pääsiäishartaudet, kevätkirkot)
  • sielunhoitoa
  • kriisityötä, surutyötä
  • oppitunteja
  • kurssien ryhmäytyksiä
  • leirejä
  • teemailtoja
  • pienryhmiä

Oppilaitospappi tekee mielellään yhteistyötä, kun oppilaitoksissa pohditaan yhteisiä pelisääntöjä, eettisiä kysymyksiä, kansainvälistä vastuuta tai uskontojen ja kulttuurien kohtaamista, kehitetään vuorovaikutustaitoja, etsitään tukea kriisin ja surun keskellä, järjestetään kirkkotilaisuuksia, hiljaisuuden retriittejä tai hyvinvointipäiviä.

Työntekijän kanssa voit jutella mieltäsi askarruttavista asioista luottamuksellisesti. Pappia voit pyytää vihki- tai kastepapiksi, kodin siunaamiseen tai muihin kirkollisiin toimituksiin. Ota rohkeasti yhteyttä!