Siunausmusiikki

Siunaustilaisuus alkaa ja päättyy urkumusiikilla. Suosituimmat alku- ja loppusoitoista on mainittu sivun alaosassa, lisäksi on olemassa lukuisia muita tilaisuuteen sopivia vaihtoehtoja. Kanttori auttaa mielellään musiikkivalinnoissa, halutessaan musiikit voi myös jättää hänen valittavakseen. Siunaustilaisuudessa lauletaan yleensä 2-3 virttä. Omaiset voivat valita näitä itse tai sopia niistä papin tai kanttorin kanssa. Kaikissa kirkoissa ja kappeleissa on virsikirjoja.

Hämeenlinnan aluella siunauksia on monissa kirkoissa ja kappeleissa. Siunaustilaisuuteen tulee kanttori, häntä ei tarvitse erikseen pyytää. Kanttorin laulu ja soitto siunaustilaisuudessa on maksutonta. Muistotilaisuuksien kohdalla on aluekohtaisia eroja. Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan alueella kanttorit eivät osallistu muistotilaisuuteen. Lammilla, Hauholla, Tuuloksessa ja Kalvolassa kanttori osallistuu näin toivottaessa muistotilaisuuksiin mahdollisuuksien mukaan. Omaiset voivat pyytää siunaustilaisuuteen tai muistotilaisuuteen myös muita muusikoita esiintymään.

Monilla kanttoreilla on myös lauluohjelmistoa siunaustilaisuuksia varten. He voivat laulaa kirkossa yksinlaulun omaisten näin toivoessa. Samoin siunaukseen voi pyytää ystävää, sukulaista tai muuta muusikkoa laulamaan tai soittamaan. Kanttoria voi pyytää säestämään tarvittaessa.

Suosituimmat surumusiikit:

J. S. Bach: Air

T. Albinoni: Adagio

G. F. Händel: Largo

O. Lindberg: Vanha virsi Taalainmaalta

A. Järnefelt: Kehtolaulu

 

Siunauksessa käytetyimpiä virsiä:

30 Maa on niin kaunis

555 Oi Herra, luoksein jää

396 Käyn kohti sinua

338 Päivä vain ja hetki kerrallansa

631 Oi Herra, jos mä matkamies maan

 

Esimerkkejä yksinlauluista:

Suojelusenkeli

Matkamiehen virsi

Ota hänet vastaan

Hyvää matkaa

Niin kaunis on maa

 

 

 

Tilaa uutiskirje

Kotikirkko-lehden uutiskirjeen tilaajana saat ajankohtaista tietoa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan toiminnasta. Uutiskirje toimitetaan ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen 4-8 kertaa vuodessa. Voit perua tilauksen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.