Siunausmusiikki

Siunaustilaisuus alkaa ja päättyy urkumusiikilla. Suosituimmat alku- ja loppusoitoista on mainittu sivun alaosassa, lisäksi on olemassa lukuisia muita tilaisuuteen sopivia vaihtoehtoja. Kanttori auttaa mielellään musiikkivalinnoissa, halutessaan musiikit voi myös jättää hänen valittavakseen. Siunaustilaisuudessa lauletaan yleensä 2-3 virttä. Omaiset voivat valita näitä itse tai sopia niistä papin tai kanttorin kanssa. Kaikissa kirkoissa ja kappeleissa on virsikirjoja.

Hämeenlinnan aluella siunauksia on monissa kirkoissa ja kappeleissa. Siunaustilaisuuteen tulee kanttori, häntä ei tarvitse erikseen pyytää. Kanttorin laulu ja soitto siunaustilaisuudessa on maksutonta. Muistotilaisuuksien kohdalla on aluekohtaisia eroja. Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan alueella kanttorit eivät osallistu muistotilaisuuteen. Lammilla, Hauholla, Tuuloksessa ja Kalvolassa kanttori osallistuu näin toivottaessa muistotilaisuuksiin mahdollisuuksien mukaan. Omaiset voivat pyytää siunaustilaisuuteen tai muistotilaisuuteen myös muita muusikoita esiintymään.

Monilla kanttoreilla on myös lauluohjelmistoa siunaustilaisuuksia varten. He voivat laulaa kirkossa yksinlaulun omaisten näin toivoessa. Samoin siunaukseen voi pyytää ystävää, sukulaista tai muuta muusikkoa laulamaan tai soittamaan. Kanttoria voi pyytää säestämään tarvittaessa.

Suosituimmat surumusiikit:

J. S. Bach: Air