Musiikki kasteessa

Musiikki on luonnollisesti osa kristillistä kastetta, tutut lastenvirret ovat saattelemassa pienokaista elämän matkalle. Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa kasteiden lukumäärä on niin suuri, ettei kanttori ole tilaisuudessa paikalla. Jos ristiäisvieraiden joukossa on joku soittotaitoinen, kannattaa kysyä voisiko hän säestää virsiä esimerkiksi kitaralla tai pianolla. Virsien laulu onnistuu kyllä hienosti ilman säestystäkin. Kastejuhlassa voi olla myös musiikkiesitys, sen paikasta ja laulettavista virsistä sovitaan kastekeskustelussa papin kanssa.

Kastetilaisuuteen sopivia virsiä ovat mm. lapsi-, perhe-, kaste- tai kiitosaiheiset virret.  On hyvä, jos valittu virsi on tuttu. Virren sijasta voidaan käyttää myös muuta hengellistä laulua, kuten Suojelusenkeli.

Kastejuhlaan sopivia virsiä ovat esimerkiksi:

218 Tuomme luokse Jeesuksen (sävel: Herraa hyvää kiittäkää)

490 Mä silmät luon ylös taivaaseen

492 Ystävä sä lapsien

499 Jumalan kämmenellä

503 Taivaan Isä suojan antaa

806 Otsaani ja rintaani (sävel: Ystävä sä lapsien)

808 Herra, olet Luojani (sävel: Ystävä sä lapsien)

809 Juhla nyt on riemullinen (sävel: Jumala loi)

332 Herra hyvää kiittäkää