Lasten ja nuorten kuorot


Hauhon Eteläisten lapsikuoro

Paikka: Eteläisten seurakuntakoti, Västingintie 8 A 5

Aika: keskiviikkoisin 15.30 – 16.15

Kuorokuvaus tarkemmin Hauhon seurakunnan sivuilla.

Yhteystiedot: kanttori Taina Kujanen p. 040 804 9283


Hauhon kirkonkylän lapsikuoro

Paikka: Hauhon seurakuntatalolla, Kotkontie 1

Aika: tiistaisin klo 17 – 17.45

Kuoroon kaivataan lisää laulajia.

Kuorokuvaus tarkemmin Hauhon seurakunnan sivuilla.

Yhteystiedot: kanttori Taina Kujanen p. 040 804 9283


Mintut

Paikka: Poltinahon seurakuntatalo, Turuntie 34

Aika: torstaisin klo 17.30- 18.15

Kuvaus kuorosta: Minttukuorossa päästetään valloilleen laulamisen ilo! Ja laulun herkkyys, salaperäisyys…Minttukuoroon saavat tulla kaikki: puhdasta laulua ja hyvää äänenkäyttöä opetellaan yhdessä harjoituksissa. Lauluja harjoitellaan enimmäkseen perhekirkkoihin, mutta myös vierailuihin esimerkiksi päiväkodeissa ja vanhainkodeissa. Mintut ovat mukana myös kuorojen isoissa yhteiskonserteissa joulun ja pääsiäisen aikaan. Kuorolaiset ovat noin 7–10-vuotiaita.

Yhteystiedot: kanttori Ismo Savimäki, p. 040- 8049 322


Aurorina

Paikka: Poltinahon seurakuntatalo, os. Turuntie 34 Hämeenlinna

Aika: tiistaisin klo 17.15–18.15

Kuvaus kuorosta: Aurorina = pieni aamurusko, auringonnousun ensimmäinen aavistus, lupaus hyvästä huomisesta…Aurorinassa aloitetaan matka moniäänisen laulun saloihin. Jokaista laulajaa opastetaan käyttämään ääntään yhä rikkaammin, voimakkaammin ja puhtaammin. Aurorinassa laulaa noin 80 10–14-vuotiasta tyttöä. Tyypillisimmät Aurorinan laulut ovat tyyliltään kevyehköjä ja melodisia, mutta välillä tehdään tutkimusmatkoja klassisemman musiikin maailmaan, ja välillä rokki soi. Esityskieliä ovat suomen lisäksi usein englanti ja latina.

Joka toinen vuosi Aurorina suuntaa esiintymään ulkomaille. Kauden 2013–2014 ohjelmassa on matka Unkariin. Aiempina vuosina kuoro on vieraillut Ruotsissa, Itävallassa ja Italiassa.

Yhteystiedot: kanttori Ismo Savimäki, p. 040- 8049 322


Aurora

Paikka: Poltinahon seurakuntalo, Turuntie 34 Hämeenlinna

Aika: tiistaisin klo 18.15- 19.30

Kuvaus kuorosta: Aurora = aamurusko, jonkin uuden ja kauniin herääminen, kirkastuva valo… Lähes kaikki Auroran laulajat ovat tyttökuoro Aurorinan ja Hämeenlinnan poikakuoron kasvatteja. Äänenkäyttöä ja moniäänistä laulua on jo opittu, nyt on aika etsiä yhteinen sointi! Avata korvat ja mieli kuulemaan muita, antaa oman äänen soida rohkeasti!

Aurora on Vanajan nuorisokuoron lisäksi evankelisluterilaisen kirkon suurimpia nuorisosekakuoroja. Laulajia Aurorassa on noin 60, laulajien ikäskaala on 14–18 vuotta. Tyypillisimpiä Auroran lauluja ovat negrospirituaalit. Nuottikansioista kurkistelevat kuitenkin myös Mozart ja Michael Jackson. Aurora laulaa 3–5-äänisesti.

Yhteystiedot: kanttori Ismo Savimäki, p. 040- 8049 322


Hämeenlinnan poikakuoro

Paikka: Hätilän kirkko,  os. Tuomelankatu 19 Hämeenlinna

Aika: torstaisin klo 17–17.45

Kuvaus kuorosta: Kun joukko laulutaitoisia poikia löytää laulussaan yhteisen suunnan, voimaa on parhaimmillaan kuin eräässä pienessä gallialaisessa kylässä! HPK:ssa laulaa parikymmentä 9–13-vuotiasta poikaa. Äänenmurroksen jälkeen poikakuorosta siirrytään nuorisokuoro Auroraan ja Aurorasta Vanajan nuorisokuoroon. Lähes kaikki Auroran ja Vanajan nuorisokuoron nykyiset pojat ovat HPK:n kasvatteja. HPK:n ohjelmisto on hivenen klassisempaa kuin saman ikäisillä tytöillä. HPK:n peruslauluja ovat muun muassa Finlandia, Panis angelicus ja Taru sormusten herrasta –sävelmä In Dreams.

Keväällä 2014 HPK suuntaa Aurorina-kuoron kanssa Unkariin. Vuosien 2001–2009 valloituksia ovat olleet Ruotsi, Saksa, Italia, Fär-saaret, Skotlanti, Itävalta ja Romania.

Yhteystiedot: kanttori Ismo Savimäki, p. 040- 8049 322


Vanajan nuorisokuoro

Aika: noin joka toinen sunnuntai

Kuvaus kuorosta: Mitä syntyy, kun kuoroon kasvetaan lapsesta asti; kun harjoitellaan, ollaan ennakkoluulottomia, vietetään aikaa yhdessä; itketään ja nauretaan? Syntyy Vanajan nuorisokuoro.

Vanajan nuorisokuoron kokeneimmat laulajat ovat olleet mukana jo pian kaksikymmentä vuotta! Kuoron nimi on tosin tänä aikana vaihtunut ensin lapsikuorosta tyttökuoroksi, sittemmin nuorisokuoroksi. Nykyään suurin osa laulajista tulee nuorisokuoro Auroran kautta. Laulajat ovat nuoria aikuisia, 17–30-vuotiaita. Keväällä 2013 kuorossa lauloi noin 35 tyttöä ja 15 poikaa.

Vanajan nuorisokuoro laulaa hyvin monentyylistä musiikkia. Viime keväänä työn alla olivat eri kulttuureista ammentavat kuorosovitukset, negrospirituaalit ja pari rock-klassikkoa (Rock around the Clock ja Bohemian Rhapsody), syksyllä 2013 keskitytään Adiemus-säveltäjä Karl Jenkinsin kirkkomusiikkiteokseen Stabat Mater. Tavoitteena on, että tyylien ja ilmaisujen skaala on jokaisessa harjoituksessa monipuolinen.

Vanajan nuorisokuoro on pari kertaa noteerattu erityisesti: vuonna 2008 kuoro edusti Suomea pohjoismaisessa kirkkomusiikkisymposiumissa Stavangerissa, kaudella 2011–2012 kuoro oli YLE:n Vuoden nuorisokuoro. Kuoro on konsertoinut viime vuosina muun muassa Tsekinmaalla, Serbiassa ja Japanissa. Keväällä 2015 kuoro matkustaa todennäköisesti Sardiniaan.

Yhteystiedot: kanttori Ismo Savimäki, p. 040- 8049 322


Tuuloksen lapsikuoro

Paikka:  Tuuloksen seurakuntakeskus

Aika: keskiviikkoisin klo 17–18

Yhteystiedot: kanttori Arja Vähäsöyrinki, p. 040-804 9521

Tilaa uutiskirje

Kotikirkko-lehden uutiskirjeen tilaajana saat ajankohtaista tietoa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan toiminnasta. Uutiskirje toimitetaan ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen 4-8 kertaa vuodessa. Voit perua tilauksen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.