Lasten ja nuorten kuorot
Mukulakuoro

Paikka: Poltinahon seurakuntatalo, os. Turuntie 34, Hämeenlinna

Aika: Torstaisin klo 17-18. Syyskausi alkaa 12.9.

Kuvaus kuorosta: Mukulakuorossa päästetään valloilleen laulamisen ilo! Ja laulun herkkyys, salaperäisyys…Mukulakuoroon saavat tulla kaikki: puhdasta laulua ja hyvää äänenkäyttöä opetellaan yhdessä harjoituksissa. Lauluja harjoitellaan enimmäkseen perhekirkkoihin.  Kuorolaiset ovat noin 5-9 vuotiaita.

Yhteystiedot: kanttori Minna Koskikunnas p.040-8049318  


Aurorina ja Hämeenlinnan Poikakuoro

Paikka: Keskusseurakuntatalon Ristin sali, Rauhankatu 14

Aika: tiistaisin klo 17-18. Koelaulut uusille kuorolaisille syyskuussa aina puoli tuntia ennen harjoituksia.

Kuvaus kuorosta: 5.-7.-luokkalaisille.

Aurorina = pieni aamurusko, auringonnousun ensimmäinen aavistus, lupaus hyvästä huomisesta…Aurorinassa aloitetaan matka moniäänisen laulun saloihin. Jokaista laulajaa opastetaan käyttämään ääntään yhä rikkaammin, voimakkaammin ja puhtaammin. Aurorinassa laulaa noin 80 10–14-vuotiasta tyttöä. Tyypillisimmät Aurorinan laulut ovat tyyliltään kevyehköjä ja melodisia, mutta välillä tehdään tutkimusmatkoja klassisemman musiikin maailmaan, ja välillä rokki soi. Esityskieliä ovat suomen lisäksi usein englanti ja latina. Joka toinen vuosi Aurorina suuntaa esiintymään ulkomaille. Aiempina vuosina kuoro on vieraillut Ruotsissa, Itävallassa, Italiassa ja Unkarissa.

Kun joukko laulutaitoisia poikia löytää laulussaan yhteisen suunnan, voimaa on parhaimmillaan kuin eräässä pienessä gallialaisessa kylässä! Hämeenlinnan Poikakuorossa eli HPK:ssa laulaa parikymmentä 9–13-vuotiasta poikaa. Äänenmurroksen jälkeen poikakuorosta siirrytään nuorisokuoro Auroraan ja Aurorasta Vanajan nuorisokuoroon. Lähes kaikki Auroran nykyiset pojat ovat HPK:n kasvatteja. HPK:n ohjelmisto on hivenen klassisempaa kuin saman ikäisillä tytöillä. HPK:n peruslauluja ovat muun muassa Finlandia, Panis angelicus ja Taru sormusten herrasta –sävelmä In Dreams.

Yhteystiedot: kanttori Ismo Savimäki, p. 040- 8049 322


Nuorisokuoro Aurora

Paikka: Keskusseurakuntatalon Ristin sali, Rauhankatu 14

Aika: tiistaisin klo 18.15 – 19.45. Alkaen 4.9.2018. Koelaulutilaisuus 28.8. klo 18-19 keskusseurakuntatalon Ristin sali tai sopimalla Ismon kanssa.

Kuvaus kuorosta: Aurora = aamurusko, jonkin uuden ja kauniin herääminen, kirkastuva valo… Lähes kaikki Auroran laulajat ovat tyttökuoro Aurorinan ja Hämeenlinnan poikakuoron kasvatteja. Äänenkäyttöä ja moniäänistä laulua on jo opittu, nyt on aika etsiä yhteinen sointi! Avata korvat ja mieli kuulemaan muita, antaa oman äänen soida rohkeasti!

Laulajia Aurorassa on noin 60, laulajien ikäskaala on 14–18 vuotta. Tyypillisimpiä Auroran lauluja ovat negrospirituaalit. Nuottikansioista kurkistelevat kuitenkin myös Mozart ja Michael Jackson. Aurora laulaa 3–5-äänisesti.

Yhteystiedot: kanttori Ismo Savimäki, p. 040- 8049 322


4.-5.-luokkalaisten kuoro

Paikka: Keskusseurakuntatalon Ristin sali, Rauhankatu 14

Aika: torstaisin klo 17-18. Alkaen 6.9. Koelaulut uusille kuorolaisille syyskuussa aina puoli tuntia ennen harjoituksia.

Kuvaus kuorosta: Kuoro on tarkoitettu 4.-5.-luokkalaisille nuorille.

Yhteystiedot: kanttori Ismo Savimäki, p. 040- 8049 322


Tuuloksen lapsikuoro

Paikka:  Tuuloksen seurakuntakeskus

Aika: keskiviikkoisin klo 17–18

Yhteystiedot: kanttori Arja Vähäsöyrinki, p. 040-804 9521

Tilaa uutiskirje

Kotikirkko-lehden uutiskirjeen tilaajana saat ajankohtaista tietoa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan toiminnasta. Uutiskirje toimitetaan ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen 4-8 kertaa vuodessa. Voit perua tilauksen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.