Musiikki

Soi kunniaksi Luojan

Musiikki on vahvasti osa kristillistä elämää. Lutherin teologian mukaan musiikki ei ole ihmisen keksintöä, vaan Jumalan luomislahja. Raamatussa kerrotaan jo vanhassa testamentissa ihmisten laulaneen yhdessä, psalmien yhteydestä löytyy ohjeita myös soittimien käytöstä. Tutuimpia Raamatun soittimia ovat huilut, harput ja rummut. Laululla ja musiikilla ilmaistaan monia ihmisen tunteita. Siitä mihin sanat loppuvat, musiikki jatkaa. Musiikilla ylistämme, iloitsemme ja kiitämme, sillä ilmaisemme myös surua, ikävää ja kaipausta. Musiikki kuuluu luonnollisena osana, luomislahjana inhimilliseen elämään.

Musiikista voimme nauttia laulaen, soittaen tai kuunnellen, yksin tai yhdessä. Yhteinen laulu on tärkeä osa seurakunnan yhteisöllisyyttä, se liittää meitä kaikenikäisiä toinen toisiimme. Olemme laulava kirkko. Virret elävät mukanamme erilaisissa elämän vaiheissa, virsistä voi saada voimaa, hoivaa ja lohdutusta. Virsien tehtävänä on lisäksi opettaa ja viedä evankeliumia eteenpäin. Laulaminen on myös lähellä rukousta, puhetta Jumalan kanssa. On sanottu, että laulava rukoilee kahdesti. Laulaessamme käytämme koko Luojan luomaa ihmettä, koko kehoamme, ajatuksiamme ja sieluamme.

Seurakunnan musiikkiasioissa voit ottaa yhteyttä oman alueesi kanttoriin kysyäksesi lisää.