Kohteet ja lähetit

Nimikkolähettinä toimiminen merkitsee sitä, että seurakunta on sitoutunut tukemaan taloudellisesti ja henkisesti (esim. esirukouksin) lähetystyöntekijää.

Hauhon seurakunta

Tuemme Suomen Lähetysseuran kautta Luther Seminaaria Thaimaassa. Seminaari on kirkon oma koulutuskeskus Bangkokissa, joka vastaa pappien, evankelistojen ja maallikoiden koulutuksesta. Tavoittena on kouluttaa työntekijöitä Thaimaan evankelis-luterilaiselle kirkolle ja huolehtia jo olemassaolevien työntekijöiden koulutuksesta, maallikoita unohtamatta. Luterilainen seminaari näkee keskeiseksi työkseen myös yhteyksien rakentamisen toisiin tunnustuskuntiin sekä muihin uskontoihin. Koulutuskeskus on perustettu jo vuonna 1986.

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen kautta tuemme Inkerin kirkon toimintaa Venäjällä. Nimikkolähettinä Pekka Jauhiainen (, jonka pääasiallinen työpiste on Svetogorskissa.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta

Vuonna 2018 tuemme lähetysjärjestöjen toimintaa 177 000 eurolla talousarviorahoista. Seurakunnalla on lähetysyhteistyösopimus kaikkien Suomen evankelisluterilaisen kirkon lähetysjärjestöjen kanssa.

Angola (Ely) Angolan luterilaisen kirkon työn tukeminen
Israel (SLS)  Vesa ja Sari Lehtelä   Vesa toimii Jerusalemissa Lähi-Idän aluepäällikkönä ja Sari kummiyhdyshenkilönä ja työaluetiedottajana.
Namibia (SLS) Päivi ja Sakari Löytty Päivi toimii lähetys- ja diakoniatyön kehittämishankkeessa ja Sakari kirkon musiikkityön kehittämishankkeessa.
Angola (SLS) Afonso Ndawanapo, teologiset jatko-opinnot Istelin yliopistossa Lubangossa.
Nepal (SLS) Elina ja Juha Lind,  Juha toimii Nepalin ja Pakistanin aluepäällikkönä, Elina Nepalin alueellisena kirkollisen työn koordinaattorina, Kathmandu
Nepal (SLS)  kummikohde, FOCUS – kristittyjen opiskelijoiden tuki, Kathmandu
Etiopia (SEKL) Anna Vähäkangas,  kielenkäännösprojekti Arba Minchin kaupungissa. Annan blogi https://annavahakangas.wordpress.com/
Intia (Sansa) Medialähetystyö
Israel (Kylväjä) Hanna ja Juha-Pekka Rissanen, Immanuel-kirkon julistus- ja diakoniatyössä,  Tel Aviv – Jaffo
Israel (SLS) Palestiinalaisalueiden koulutyö. Ramallahin, Beit Sahourin ja Betlehemin kouluissa.
Japani

Kenia

(SLEY)

Tiina Latva-Rasku, Internetlähetystyö Suomesta käsin,

Kisumun kehitysvammakoulu

Kiina (SPS) Raamattutyö
Kiina (Kylväjä) Kiinankielinen työ maailmalla
Kiina (SLS) Syrjäytymisvaarassa olevat kummilapset
Etu-Aasia (SEKL) henkilö valmistautumassa paikallisen kirkon työhön
Senegal (SLS) Anni ja Heikki Takko.   Anni on Länsi-Afrikan kirkollisen työn koordinaattori ja Heikki toimii kirkon tukitehtävissä. Perhe asuu Dakarissa

Ely – Evankelinen Lähetysyhdistys – ELY ry

SLS – Suomen Lähetysseura

SEKL – Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys

Sansa – Sanansaattajat

Kylväjä – Evankelis-luterilainen Lähetysyhdistys Kylväjä

SLEY – Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys

SPS – Suomen Pipliaseura

Kalvolan seurakunta

Vuodesta 1988 alkaen olemme tukeneet Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen kautta tehtävää työtä Keniassa ja vuodesta 2001 alkaen Lähetysyhdistys Kylväjän työtä Aasiassa, nimikkolähettinä Anitta Lepomaa. Kolmas kohde on vuodesta 2008 ollut Medialähetys Sanansaattajat ry:n kautta tehtävä arabiankielinen televisiotyö Välimeren ympäristössä. Uusimpana nimikkokohteena  ja nimikkoperheenä ovat Pia ja Rene Rendic sekä lapset Regia, Repedeus, Rebecca ja Rafaela 1.1.2013 alkaen. He tekevät medialähetystyötä SAT-7:ssä Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen kautta.

Lammin seurakunta

Lammin seurakunnan nimikkolähetteinä Suomen Lähetysseuran kautta ovat vuoden 2017 alusta aloittaneet Sakari ja Päivi Löytty. Lammin seurakunta tukee medialähetystyötä Thaimaassa Sanansaattajien kautta, kummilapsityötä  Venezuelassa, Nepalin vammaisten lasten ja nuorten auttamista sekä Tansanian Morogorossa asuvien maasaityttöjen koulunkäyntiä.

Tuuloksen seurakunta

Nimikkokohteemme on Kavangon alue Namibiassa.