Iltapäiväkerhot

Hämeenlinnan kaupunki järjestää perusopetuslain mukaista koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa, johon ovat oikeutettuja osallistumaan ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä erityisopetukseen otetut oppilaat.

Aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään koulupäivinä klo 7–17 jokaisessa koulussa/toimipaikassa, jossa vähintään seitsemän lasta osallistuu vakinaisesti toimintaan. Yleisimmin toimintaa järjestetään lapsen koulutyön päätyttyä klo 11–17. Aamulla ennen koulun alkua toimintaa järjestetään, jos saman koulun/toimipaikan oppilaista vähintään seitsemän lasta osallistuu toimintaan vakinaisesti.

Tavoitteena on järjestää aamu- ja iltapäivätoimintaa kaikille siihen oikeutetuille ja sitä tarvitseville lapsille. Jos johonkin kouluun/toimipaikkaan ilmoittautuu osallistujia enemmän kuin tilojen ja ohjaajaresurssien takia voidaan ottaa, osallistuminen määritellään arpomalla. Aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistumisesta peritään 100 euron kuukausimaksu enintään neljän tunnin päivittäisestä osallistumisesta. Neljää tuntia pidempi osallistuminen  maksaa 120€/kk. Lapsille tarjottava välipala sisältyy osallistumismaksuun. Jos lapsi etukäteen ilmoittaen osallistuu toimintaan enintään 10 päivänä kuukaudessa, osallistumismaksu on puolet koko kuukauden hinnasta.

Ohjeet toimintaan hakemisesta Hämeenlinnan kaupungin sivuilta www.hameenlinna.fi/Opetus-ja-koulutus/Iltapaivatoiminta

Anttilankadun iltapäiväkoti

Tuomelan alakoulua käyvät lapset voivat hakea Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan tuottamaan iltapäivätoimintaan Anttilankadun kerhohuoneelle.

Iltapäiväkodissa lapsista huolehditaan sinä aikana, kun vanhemmat ovat työssä. Iltapäiväkodin toiminta on osa seurakunnan kristillistä kasvatusta. Toiminnassa pyritään luomaan välittävä ilmapiiri, jossa annetaan mahdollisuus lapsen kysymyksille, ilon ja surun ilmaisemiselle, toisista ihmisistä välittämiselle sekä vuorovaikutustaitojen kehittymiselle.

Johtava lapsityönohjaaja Kaisa Nurmi, p. 040-804 9380,

Kalvolan iltapäiväkerho

Koululaisten iltapäiväkerho on tarkoitettu 1. ja 2. luokan oppilaille sekä erityislapsille. Kerho kokoontuu maanantaista perjantaihin klo 11–17, ei koulujen lomien aikana. Kerho maksaa 3 euroa jokaiselta läsnäolopäivältä, hintaan sisältyy terveellinen ja monipuolinen välipala. Laulut, leikit, askartelut, pelit, ulkoilu ja kristillinen kasvatus kuuluvat kerhopäiviin.

Lapsella on mahdollisuus kokea pyhyyttä ja viettää juhlahetkiä arjen keskellä. Myös lepohetkeen on mahdollisuus. Koululaisten iltapäiväkerhosta vastaa iltapäiväkerho-ohjaaja Tuija Paajanen,  puh. 040-804 9484.

Tuuloksen iltapäiväkahvila

Tuuloksessa on perjantaisin iltapäiväkahvila koululaisille ja aikuisille kello 13–15. Koululaisille mehut ja korput, pelejä ja silloin tällöin ohjattua toimintaa.