Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen juhla. Jumalanpalveluksessa Jumala itse palvelee meitä.

Hän tulee luoksemme Pyhän Henkensä kautta Raamatun teksteissä, rukouksissa, virsissä ja ehtoollisessa. Jumalanpalveluksen erityisenä sisältönä ovat Jeesuksen puheet, teot ja opetukset, joiden korostus muuttuu sunnuntaista toiseen. Näin jumalanpalveluksessa seurataan kirkkovuotta, joka alkaa adventista ja päättyy tuomiosunnuntaihin.

Jokainen jumalanpalvelus on samalla Jeesuksen ylösnousemuksen juhla. Saamme yhdessä seurakuntana riemuita ja kiittää siitä, että Jeesus voitti kuoleman ja avasi meille tien iankaikkiseen elämään.

Jumalanpalvelus on myös yhteyden juhla, johon kokoontunut seurakunta voi kokea keskinäistä yhteyttä ja myös yhteyttä yli rajojen niihin, jotka viettävät jumalanpalvelusta samanaikaisesti jossain muualla tai jotka ovat jo päässeet perille taivaan kotiin.

Jumalanpalveluksia on kahta perustyyppiä: messuja eli ehtoollisjumalanpalveluksia ja sanajumalanpalveluksia. Jumalanpalvelus toteutetaan pappien, kanttorin, suntion ja seurakuntalaisten yhteistyönä.

Jumalanpalveluksia pidetään sunnuntaisin seuraavissa kirkoissa:

• kello 10 Hauho, Hämeenlinna, Kalvola, Lammi, Renko, Tuulos ja Vanaja
  • kello 12 Jukolan Lintukoto
  • kello 17 Iltakirkko Hämeenlinnan kirkossa

Perhemessuja on kerran kuussa vaihdellen kirkoissa ja seurakuntataloissa.

Tuomasmessuja pidetään 7 kertaa vuodessa useinmiten Poltinahon seurakuntatalossa sunnuntaisin klo 18.

Hämeenlinnan kirkossa on viikkomessu keskiviikkoisin klo 19.

Aikatauluissa on kuitenkin välillä poikkeuksia – etenkin kesäaikaan. Suosittelemme aina varmistamaan ajat tapahtumakalenterista.

Tulevia jumalanpalveluksia

Viikkomessu Hämeenlinnan kirkko

18.9.2019 kello 18:00

Aronkoski Heini

Messu Rengon kirkko

Rengon kirkko

Pyhäpäivä: 15. sunnuntai helluntaista Saarnaaja: Riikonen Elias Kanttori: Sintonen Markku Kolehti: Tasauspäivän keräys - yhteisöjen tukeminen ilmastonmuutokseen sopeutumisessa ja sen hillitsemisessä erityisesti kaikkein köyhimpien kansojen parissa ympäri maailmaa. Kirkkoväärtit kylistä Nummi, Viiala ja Lietsa.

Messu Hämeenlinnan kirkko

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäpäivä: 15. sunnuntai helluntaista Liturgi: Lappalainen Minna Saarnaaja: Kujala Sampo Avustaa : Harju Paula Kirkkomuusikko : Saarikko Sonja Kirkkomuusikko : Ilola Anniina Antti Piirainen kirkkoväärti Kolehti: Tasauspäivän keräys - yhteisöjen tukeminen ilmastonmuutokseen sopeutumisessa ja sen hillitsemisessä erityisesti kaikkein köyhimpien kansojen parissa ympäri maail-maa.

Messu Vanajan kirkko

Vanajan kirkko

Pyhäpäivä: 15. sunnuntai helluntaista Liturgi: Lassila Mirja Saarnaaja: Tuori Sinikka Kanttori: Seppänen Heikki Kolehti: Tasauspäivän keräys - yhteisöjen tukeminen ilmastonmuutokseen sopeutumisessa ja sen hillitsemisessä erityisesti kaikkein köyhimpien kansojen parissa ympäri maail-maa.

Messu Lammin kirkossa

Lammin kirkko

Messun liturgina on Heli Ulvinen ja kanttorina Hanna-Leena Toivola.

Messu; Sadonkorjuun kiitospyhä Tuuloksen seurakuntakeskuksessa

Tuuloksen seurakuntakeskus sali

Messun liturgina on Iina Sundberg ja kanttorina Hannu Mursunen. Messun jälkeen uutispuurotarjoilu. Kirkkokyyti messuun 2e omavastuulla. Tilaukset lauantaihin klo 18 mennessä numerosta 040-5956664/ Tuuloksen liikenne.

Perhemessu Hauhon kirkossa

22.9.2019 kello 11:00

Hauhon kirkko

liturgia Katja Verho, saarna Sanna Kuitunen, Eeva-Maria Pyykkönen ja Katja Verho, kanttori Taina Kujanen. Keittolounas srk-talolla.

Messu Jukolan Lintukoto

22.9.2019 kello 12:00

Jukolan srk-talo kirkkosali

Pyhäpäivä: 15. sunnuntai helluntaista Liturgi: Lassila Mirja Saarnaaja: Jaana Rusko-Laitinen (Valkonauha) Kirkkomuusikko : Seppänen Heikki Musiikkiryhmä: Satu Kiviharju, laulu. Kolehti: Hämeenlinnan Valkonauha yhdistykselle Muuta tietoa : Messun jälkeen Valkonauhan tarjoamat kirkkokahvit.

Valomessu

22.9.2019 kello 17:00

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäpäivä: 15. sunnuntai helluntaista Hämeenlinnan kirkko Liturgi: Halkosaari Ville,Toivio Heikki Valomessu on nuorten aikuisten ja muiden uudenlaista messua etsineiden aikaansaama uusi messu. Pääasiana messussa on ilo, rentous, ylistys ja yhteisöllisyys. Musiikista vastaa huippu bändi ja messun jälkeen on tarjolla mehut ja kahvit. Täällä ei tarvitse miettiä miten pitäisi olla, vaan saat olla oma itsesi. Jos etsit paikkaa, josta löytää muita kristittyjä, joiden kanssa viettää messua ja yhteistä aikaa, niin tätä parempaa paikkaa Hämeenlinnassa ei ole. Täällä on paikka just sulle, sillä meillä on tilaa nuorille aikuisille, opiskelijoille, lapsille, nuorille, perheille ja aikuisille. Yhteyshenkilönä toimii pappi Ville Halkosaari 0408049302.