Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen juhla. Jumalanpalveluksessa Jumala itse palvelee meitä.

Hän tulee luoksemme Pyhän Henkensä kautta Raamatun teksteissä, rukouksissa, virsissä ja ehtoollisessa. Jumalanpalveluksen erityisenä sisältönä ovat Jeesuksen puheet, teot ja opetukset, joiden korostus muuttuu sunnuntaista toiseen. Näin jumalanpalveluksessa seurataan kirkkovuotta, joka alkaa adventista ja päättyy tuomiosunnuntaihin.

Jokainen jumalanpalvelus on samalla Jeesuksen ylösnousemuksen juhla. Saamme yhdessä seurakuntana riemuita ja kiittää siitä, että Jeesus voitti kuoleman ja avasi meille tien iankaikkiseen elämään.

Jumalanpalvelus on myös yhteyden juhla, johon kokoontunut seurakunta voi kokea keskinäistä yhteyttä ja myös yhteyttä yli rajojen niihin, jotka viettävät jumalanpalvelusta samanaikaisesti jossain muualla tai jotka ovat jo päässeet perille taivaan kotiin.

Jumalanpalveluksia on kahta perustyyppiä: messuja eli ehtoollisjumalanpalveluksia ja sanajumalanpalveluksia. Jumalanpalvelus toteutetaan pappien, kanttorin, suntion ja seurakuntalaisten yhteistyönä.

Jumalanpalveluksia pidetään sunnuntaisin seuraavissa kirkoissa:

• kello 10 Hauho, Hämeenlinna, Kalvola, Lammi, Renko, Tuulos ja Vanaja
  • kello 12 Jukolan Lintukoto
  • kello 17 Iltakirkko Hämeenlinnan kirkossa

Perhemessuja on kerran kuussa vaihdellen kirkoissa ja seurakuntataloissa.

Tuomasmessuja pidetään 3–6 kertaa vuodessa Poltinahon seurakuntatalossa sunnuntaisin klo 18.

Hämeenlinnan kirkossa on viikkomessu keskiviikkoisin klo 19

Tulevia jumalanpalveluksia

Koululaisjumalanpalvelus Hauhon kirkossa

25.8.2017 kello 09:30

Hauhon kirkko

Messu Hauhon kirkossa

Hauhon kirkko

liturgia ja saarna Tapani Vanhanen, kanttori Taina Kujanen. Kirkkokahvit Punaisessa tuvassa järjestää SPR Hauhon osasto.

Messu Hämeenlinnan kirkko

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäpäivä: 12. sunnuntai helluntaista Liturgi: Toivio Heikki Saarnaaja: Aronkoski Heini Kirkkomuusikko : Saarikko Sonja Kirkkomuusikko : Seppänen Heikki Avustajat: Kirkkoväärtinä Reino Puro ja Tuula Ruuska Kolehti: Oman seurakunnan lähetystyölle Muuta tietoa: Pysäkin kirkkopyhä. Kirkkokahvit keskusseurakuntatalossa

Messu Rengon kirkko

Rengon kirkko

Pyhäpäivä: 12. sunnuntai helluntaista Saarnaaja: Kalaja Timo Kanttori: Koskikunnas Minna Kolehti: Oman seurakunnan lähetystyölle Kirkkoväärtit kylistä Renkovaha ja Järviöinen

Messu Vanajan kirkko

Vanajan kirkko

Pyhäpäivä: 12. sunnuntai helluntaista Liturgi: Juppala Mika Saarnaaja: Granlund Eerika Kanttori: Markku Sintonen Kolehti: Oman seurakunnan lähetystyölle

Messu Lammin kirkossa

Lammin kirkko

Messun liturgina on Sari Järä ja kanttorina Hanna-Leena Toivola.

Tuuloksen kirkko

Petri Laine

Kalvolan kirkko

Kalle Roine, Tor Nordström

Ahlajärven-Lintumaan kotakirkko (Sanajumalanpalvelus )

27.8.2017 kello 13:00

Muu tila

Ahlajärven-Lintumaan seurakuntapiirin kotakirkko Lintumaan Mattilassa, Villikontie 30.

Iltakirkko Hämeenlinnan kirkko

27.8.2017 kello 17:00

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäpäivä: 12. sunnuntai helluntaista Saarnaaja: Aronkoski Heini Kanttori: Koskikunnas Minna