Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen juhla. Jumalanpalveluksessa Jumala itse palvelee meitä.

Hän tulee luoksemme Pyhän Henkensä kautta Raamatun teksteissä, rukouksissa, virsissä ja ehtoollisessa. Jumalanpalveluksen erityisenä sisältönä ovat Jeesuksen puheet, teot ja opetukset, joiden korostus muuttuu sunnuntaista toiseen. Näin jumalanpalveluksessa seurataan kirkkovuotta, joka alkaa adventista ja päättyy tuomiosunnuntaihin.

Jokainen jumalanpalvelus on samalla Jeesuksen ylösnousemuksen juhla. Saamme yhdessä seurakuntana riemuita ja kiittää siitä, että Jeesus voitti kuoleman ja avasi meille tien iankaikkiseen elämään.

Jumalanpalvelus on myös yhteyden juhla, johon kokoontunut seurakunta voi kokea keskinäistä yhteyttä ja myös yhteyttä yli rajojen niihin, jotka viettävät jumalanpalvelusta samanaikaisesti jossain muualla tai jotka ovat jo päässeet perille taivaan kotiin.

Jumalanpalveluksia on kahta perustyyppiä: messuja eli ehtoollisjumalanpalveluksia ja sanajumalanpalveluksia. Jumalanpalvelus toteutetaan pappien, kanttorin, suntion ja seurakuntalaisten yhteistyönä.

Jumalanpalveluksia pidetään sunnuntaisin seuraavissa kirkoissa:

• kello 10 Hauho, Hämeenlinna, Kalvola, Lammi, Renko, Tuulos ja Vanaja
  • kello 12 Jukolan Lintukoto
  • kello 17 Iltakirkko Hämeenlinnan kirkossa

Perhemessuja on kerran kuussa vaihdellen kirkoissa ja seurakuntataloissa.

Tuomasmessuja pidetään 7 kertaa vuodessa useinmiten Poltinahon seurakuntatalossa sunnuntaisin klo 18.

Hämeenlinnan kirkossa on viikkomessu keskiviikkoisin klo 19.

Aikatauluissa on kuitenkin välillä poikkeuksia – etenkin kesäaikaan. Suosittelemme aina varmistamaan ajat tapahtumakalenterista.

Tulevia jumalanpalveluksia

Sanajumalanpalvelus Hauhon kirkossa

Hauhon kirkko

liturgia Katja Verho, saarna Tapani Vanhanen, kanttori Taina Kujanen.

Messu Vanajan kirkko

Vanajan kirkko

Pyhäpäivä: Valvomisen sunnuntai Liturgi: Hautala Harri Saarnaaja: Keskinen Sauli Kirkkomuusikko : Lehtoaho Anna-Maria Kolehti: Varusmiesten hengelliseen työhön Panssariprikaatissa sotilaskotiyhdistyksen kautta. Sotilaskotiyhdistyksen kirkkopyhä. Hämeenlinnan Sotilaskotiyhdistys ry 100 vuotta. Sotilaskotiyhdistyksen tarjoamat kirkkokahvit Vanajan kirkon asehuoneessa.

Sanajumalanpalvelus Hämeenlinnan kirkko

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäpäivä: Valvomisen sunnuntai Liturgi: Toivio Heikki Saarnaaja: Kujala Sampo Kirkkomuusikko : Saarikko Sonja Kirkkomuusikko : Savimäki Ismo Vahtimestari: Kiviniemi Eija Kolehti: Sotaleskien ja -orpojen hengellisen ja sosiaalisen toiminnan tukemiseen Kaatuneitten Omaisten liitto ry:n kautta. Kirkkoväärtit Sotaorvot ry:stä Airi Lähdekorpi, Maija Jaakkola, Matti Peltonen Seurakuntavaalit Sanajumalanpalvelus päättyy klo 11 ja äänestys alkaa heti messun jälkeen.

Messu Rengon kirkko

Rengon kirkko

Pyhäpäivä: Valvomisen sunnuntai Saarnaaja: Riikonen Elias Kirkkomuusikko : Sulo Kolari Kolehti: Sotaleskien ja -orpojen hengellisen ja sosiaalisen toiminnan tukemiseen Kaatuneitten Omaisten liitto ry:n kautta. Kirkkoväärtit kylistä Kuittila, Muurila ja Uusikylä

Sanajumalanpalvelus Lammin kirkossa, Seurakuntavaalien alkajaisjumalanpalvelus)

Lammin kirkko

Jumalanpalveluksen liturgina on Iina Jokilaakso, avustaa Heli Ulvinen. Kanttorina on Kimmo Puunenä.

Messu Jukolan Lintukoto

18.11.2018 kello 12:00

Jukolan srk-talo kirkkosali

Pyhäpäivä: Valvomisen sunnuntai Saarnaaja: Riikonen Elias Kirkkomuusikko : Lehtoaho Anna-Maria Kolehti: Sotaleskien ja -orpojen hengellisen ja sosiaalisen toiminnan tukemiseen Kaatuneitten Omaisten liitto ry:n kautta.

Viikkomessu Hämeenlinnan kirkko

21.11.2018 kello 19:00