Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen juhla. Jumalanpalveluksessa Jumala itse palvelee meitä.

Hän tulee luoksemme Pyhän Henkensä kautta Raamatun teksteissä, rukouksissa, virsissä ja ehtoollisessa. Jumalanpalveluksen erityisenä sisältönä ovat Jeesuksen puheet, teot ja opetukset, joiden korostus muuttuu sunnuntaista toiseen. Näin jumalanpalveluksessa seurataan kirkkovuotta, joka alkaa adventista ja päättyy tuomiosunnuntaihin.

Jokainen jumalanpalvelus on samalla Jeesuksen ylösnousemuksen juhla. Saamme yhdessä seurakuntana riemuita ja kiittää siitä, että Jeesus voitti kuoleman ja avasi meille tien iankaikkiseen elämään.

Jumalanpalvelus on myös yhteyden juhla, johon kokoontunut seurakunta voi kokea keskinäistä yhteyttä ja myös yhteyttä yli rajojen niihin, jotka viettävät jumalanpalvelusta samanaikaisesti jossain muualla tai jotka ovat jo päässeet perille taivaan kotiin.

Jumalanpalveluksia on kahta perustyyppiä: messuja eli ehtoollisjumalanpalveluksia ja sanajumalanpalveluksia. Jumalanpalvelus toteutetaan pappien, kanttorin, suntion ja seurakuntalaisten yhteistyönä.

Jumalanpalveluksia pidetään sunnuntaisin seuraavissa kirkoissa:

• kello 10 Hauho, Hämeenlinna, Kalvola, Lammi, Renko, Tuulos ja Vanaja
  • kello 12 Jukolan Lintukoto
  • kello 17 Iltakirkko Hämeenlinnan kirkossa

Perhemessuja on kerran kuussa vaihdellen kirkoissa ja seurakuntataloissa.

Tuomasmessuja pidetään 7 kertaa vuodessa useinmiten Poltinahon seurakuntatalossa sunnuntaisin klo 18.

Hämeenlinnan kirkossa on viikkomessu keskiviikkoisin klo 19.

Aikatauluissa on kuitenkin välillä poikkeuksia – etenkin kesäaikaan. Suosittelemme aina varmistamaan ajat tapahtumakalenterista.

Tulevia jumalanpalveluksia

Viikkomessu Hämeenlinnan kirkko

23.1.2019 kello 18:00

Aronkoski Heini Saarikko Sonja

Iltamessu Vanajan kirkko

26.1.2019 kello 18:00

Vanajan kirkko

Saarna pastori Pekka Rusava (Rauhanyhdistyksestä). Liturgi Elias Riikonen

Perhemessu Rengon kirkko

Rengon kirkko

Pyhäpäivä: 3. sunnuntai loppiaisesta Saarnaaja: Riikonen Elias Kirkkomuusikko : Roosa Koivu Kolehti: Suomen Lepralähetys ry:lle Kongon demokraattisessa tasavallassa ja Nepalissa tehtävään työhön Kirkkoväärtit kylistä Ahoinen ja Ylimmäinen Messun jälkeen lounas seurakuntatalossa.

Messu, uusien luottamushenkilöiden tehtävään siunaaminen Hauhon kirkossa

Hauhon kirkko

liturgia ja saarna Tapani Vanhanen, kanttori Taina Kujanen, kirkkokuoro. Kirkkokahvit srk-talolla.

Messu Vanajan kirkko

Vanajan kirkko

Pyhäpäivä: 3. sunnuntai loppiaisesta Liturgi: Lassila Mirja Saarnaaja: Kujala Sampo Kanttori: Lehtoaho Anna-Maria Kolehti: Suomen Lepralähetys ry:lle Kongon demokraattisessa tasavallassa ja Nepalissa tehtävään työhön

Messu Hämeenlinnan kirkko

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäpäivä: 3. sunnuntai loppiaisesta Liturgi: Halkosaari Ville Saarnaaja: Toivio Heikki Avustava pappi: Suonperä Satu Kanttorit: Koskikunnas Minna, Saarikko Sonja Kirkkoväärti Aulis Veteläinen Kolehti: Suomen Lepralähetys ry:lle Kongon demokraattisessa tasavallassa ja Nepalissa tehtävään työhön.

Messu Lammin kirkossa

Lammin kirkko

Messun liturgina on Heli Ulvinen.

Messu Tuuloksen seurakuntakeskuksessa

Tuuloksen seurakuntakeskus sali

Messun liturgina on Iina Jokilaakso ja kanttorina Hannu Mursunen.

Messu Jukolan Lintukoto

27.1.2019 kello 12:00

Jukolan srk-talo kirkkosali

Pyhäpäivä: 3. sunnuntai loppiaisesta Saarnaaja: Kujala Sampo Kanttori: Lehtoaho Anna-Maria Kolehti: Suomen Lepralähetys ry:lle Kongon demokraattisessa tasavallassa ja Nepalissa tehtävään työhön

Vitosmessu Hämeenlinnan kirkko

27.1.2019 kello 17:00

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäpäivä: 3. sunnuntai loppiaisesta Liturgi: Halkosaari Ville Saarnaaja: Elsa Mäkelä, Toivio Heikki Kirkkomuusikko : Savimäki Ismo Avustajat: Silvia Salakka ja monet muut vapaaehtoiset Musiikkiryhmä: Kimmo Tapanainen Muuta tietoa : Vapaaehtoisten ja työntekijöiden yhdessä valmistelema uusi messu, jonka tekemiseen sinäkin voit osallistua.

Viikkomessu Hämeenlinnan kirkko

30.1.2019 kello 18:00