Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen juhla. Jumalanpalveluksessa Jumala itse palvelee meitä.

Hän tulee luoksemme Pyhän Henkensä kautta Raamatun teksteissä, rukouksissa, virsissä ja ehtoollisessa. Jumalanpalveluksen erityisenä sisältönä ovat Jeesuksen puheet, teot ja opetukset, joiden korostus muuttuu sunnuntaista toiseen. Näin jumalanpalveluksessa seurataan kirkkovuotta, joka alkaa adventista ja päättyy tuomiosunnuntaihin.

Jokainen jumalanpalvelus on samalla Jeesuksen ylösnousemuksen juhla. Saamme yhdessä seurakuntana riemuita ja kiittää siitä, että Jeesus voitti kuoleman ja avasi meille tien iankaikkiseen elämään.

Jumalanpalvelus on myös yhteyden juhla, johon kokoontunut seurakunta voi kokea keskinäistä yhteyttä ja myös yhteyttä yli rajojen niihin, jotka viettävät jumalanpalvelusta samanaikaisesti jossain muualla tai jotka ovat jo päässeet perille taivaan kotiin.

Jumalanpalveluksia on kahta perustyyppiä: messuja eli ehtoollisjumalanpalveluksia ja sanajumalanpalveluksia. Jumalanpalvelus toteutetaan pappien, kanttorin, suntion ja seurakuntalaisten yhteistyönä.

Jumalanpalveluksia pidetään sunnuntaisin seuraavissa kirkoissa:

• kello 10 Hauho, Hämeenlinna, Kalvola, Lammi, Renko, Tuulos ja Vanaja
  • kello 12 Jukolan Lintukoto
  • kello 17 Iltakirkko Hämeenlinnan kirkossa

Perhemessuja on kerran kuussa vaihdellen kirkoissa ja seurakuntataloissa.

Tuomasmessuja pidetään 7 kertaa vuodessa useinmiten Poltinahon seurakuntatalossa sunnuntaisin klo 18.

Hämeenlinnan kirkossa on viikkomessu keskiviikkoisin klo 19.

Aikatauluissa on kuitenkin välillä poikkeuksia – etenkin kesäaikaan. Suosittelemme aina varmistamaan ajat tapahtumakalenterista.

Tulevia jumalanpalveluksia

Messu Hauhon kirkossa

Hauhon kirkko

liturgia ja saarna Katja Verho, kanttori Pekka Rantio. Punaisessa tuvassa kahvittaa SPR Hauhon osasto.

Konfirmaatiomessu Lammin kirkossa

Lammin kirkko

Messun liturgina on Heli Ulvinen, saarnaa Sami Laulajainen. Kanttorina on Hanna-Leena Toivola. Messussa palvelevat lisäksi Ripari II:n isoset.

Messu Hämeenlinnan kirkko

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäpäivä: 7. sunnuntai helluntaista Liturgi: Harmaala Juha Saarnaaja: Tom Säilä Sley:stä Avustaa Antti Mustakallio Kanttori: Lehtoaho Anna-Maria Kolehti: Kristillisen spiritualiteetin vaalimiseen muun muassa kouluttamalla retriittiohjaajia ja tukemalla hengellistä ohjausta yhteistyössä seurakuntien, hiippakuntien ja kirkollisten kouluttajien kanssa Hiljaisuuden Ystävien kautta. Evankeliumijuhlat 27.-28.7.

Messu Rengon kirkko

Rengon kirkko

Pyhäpäivä: 7. sunnuntai helluntaista Saarnaaja: Halkosaari Ville Kirkkomuusikko : Seppänen Heikki Kolehti: Kristillisen spiritualiteetin vaalimiseen muun muassa kouluttamalla retriittiohjaajia ja tukemalla hengellistä ohjausta yhteistyössä seurakuntien, hiippakuntien ja kirkollisten kouluttajien kanssa Hiljaisuuden Ystävien kautta. Kirkkoväärtit kylistä Asemi, Kaloinen ja Vehmainen

Heinärippi Vanajan kirkko

Vanajan kirkko

Pyhäpäivä: 7. sunnuntai helluntaista Liturgi: Lappalainen Minna Saarnaaja: Kujala Sampo Kanttori: Koskikunnas Minna Kolehti: Kristillisen spiritualiteetin vaalimiseen muun muassa kouluttamalla retriittiohjaajia ja tukemalla hengellistä ohjausta yhteistyössä seurakuntien, hiippakuntien ja kirkollisten kouluttajien kanssa Hiljaisuuden Ystävien kautta. Muuta tietoa : Messu toimitetaan kirkon länsipäädyn ulkosaarnastuolista. Kirkkokahvit porttihuoneessa lähetyksen hyväksi.

Konfirmaatiomessu Hämeenlinnan kirkko

28.7.2019 kello 13:00

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäpäivä: 7. sunnuntai helluntaista Liturgi: Halkosaari Ville Saarnaaja: Halkosaari Ville Kirkkomuusikko : Lehtoaho Anna-Maria Avustajat: Soila Pollari Musiikkiryhmä: Nuorten musaryhmä Kolehti: Hämeen partiopiirin stipendirahastoon, jolla mahdollistetaan vähävaraisten lasten ja nuorten osallistuminen Hämeen partiopiirin Ilves 2019 leirille.

Metsäkirkko Sudenkiven Erän laavulla, opastus 10-tieltä Teijo-talojen tehtaan kohdalta

28.7.2019 kello 14:00

Tuuloksen kirkko

Jumalanpalveluksen liturgina on Heli Ulvinen ja kanttorina Arja Vähäsöyrinki. Huom. ei klo 10 jumalanpalvelusta.

Iltakirkko Hämeenlinnan kirkko

28.7.2019 kello 17:00