Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen juhla. Jumalanpalveluksessa Jumala itse palvelee meitä.

Hän tulee luoksemme Pyhän Henkensä kautta Raamatun teksteissä, rukouksissa, virsissä ja ehtoollisessa. Jumalanpalveluksen erityisenä sisältönä ovat Jeesuksen puheet, teot ja opetukset, joiden korostus muuttuu sunnuntaista toiseen. Näin jumalanpalveluksessa seurataan kirkkovuotta, joka alkaa adventista ja päättyy tuomiosunnuntaihin.

Jokainen jumalanpalvelus on samalla Jeesuksen ylösnousemuksen juhla. Saamme yhdessä seurakuntana riemuita ja kiittää siitä, että Jeesus voitti kuoleman ja avasi meille tien iankaikkiseen elämään.

Jumalanpalvelus on myös yhteyden juhla, johon kokoontunut seurakunta voi kokea keskinäistä yhteyttä ja myös yhteyttä yli rajojen niihin, jotka viettävät jumalanpalvelusta samanaikaisesti jossain muualla tai jotka ovat jo päässeet perille taivaan kotiin.

Jumalanpalveluksia on kahta perustyyppiä: messuja eli ehtoollisjumalanpalveluksia ja sanajumalanpalveluksia. Jumalanpalvelus toteutetaan pappien, kanttorin, suntion ja seurakuntalaisten yhteistyönä.

Jumalanpalveluksia pidetään sunnuntaisin seuraavissa kirkoissa:

• kello 10 Hauho, Hämeenlinna, Kalvola, Lammi, Renko, Tuulos ja Vanaja
  • kello 12 Jukolan Lintukoto
  • kello 17 Iltakirkko Hämeenlinnan kirkossa

Perhemessuja on kerran kuussa vaihdellen kirkoissa ja seurakuntataloissa.

Tuomasmessuja pidetään 7 kertaa vuodessa useinmiten Poltinahon seurakuntatalossa sunnuntaisin klo 18.

Hämeenlinnan kirkossa on viikkomessu keskiviikkoisin klo 19.

Aikatauluissa on kuitenkin välillä poikkeuksia – etenkin kesäaikaan. Suosittelemme aina varmistamaan ajat tapahtumakalenterista.

Tulevia jumalanpalveluksia

Sanajumalanpalvelus Hauhon kirkossa

Hauhon kirkko

liturgia ja saarna Katja Verho, kanttori Taina Kujanen.

Messu Hämeenlinnan kirkko

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäpäivä: 19. sunnuntai helluntaista Liturgi: Halkosaari Ville Saarnaaja: Tapani Rantala (Herättäjä-Yhdistys) Avustava pappi : Pääkkönen Katja Kirkkomuusikko : Koskikunnas Minna Kirkkomuusikko : Lehtoaho Anna-Maria Kirkkoväärtit Helena Nissilä ja Antti Piirainen Kolehti: Hämeenlinnan kirkossa kolehti Herättäjäyhdistykselle. Muuta tietoa: Herättäjän päivä. Kirkkokahvit keskusseurakuntatalossa.

Messu Rengon kirkko

Rengon kirkko

Pyhäpäivä: 19. sunnuntai helluntaista Saarnaaja: Toivio Heikki Kirkkomuusikko : Anne Laulajainen Kolehti: Rauhan ja vakauden edistämiseen kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun kautta. Kirkon Ulkomaanapu Kirkkoväärtit kylistä Asemi, Kaloinen ja Vehmainen

Messu Vanajan kirkko

Vanajan kirkko

Pyhäpäivä: 19. sunnuntai helluntaista Liturgi: Lassila Mirja Saarnaaja: Riikonen Elias Kanttori: Kari Suopuro Kolehti: Rauhan ja vakauden edistämiseen kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun kautta. Kirkon Ulkomaanapu. Kanttorin Sijainen

Messu Lammin kirkossa

Lammin kirkko

Messun liturgina on Sari Järä ja kanttorina Hanna-Leena Toivola.

Messu Tuuloksen kirkossa

Tuuloksen kirkko

Messun liturgina on Iina Sundberg ja kanttorina Hannu Mursunen.

Messu Jukolan Lintukoto

20.10.2019 kello 12:00

Jukolan srk-talo kirkkosali

Pyhäpäivä: 19. sunnuntai helluntaista Saarnaaja: Riikonen Elias Kanttori: Koskikunnas Minna Kolehti: Rauhan ja vakauden edistämiseen kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun kautta. Kirkon Ulkomaanapu.

Iltakirkko Hämeenlinnan kirkko

20.10.2019 kello 17:00

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäpäivä: 19. sunnuntai helluntaista Saarnaaja: Toivio Heikki Kirkkomuusikko : Lehtoaho Anna-Maria