Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen juhla. Jumalanpalveluksessa Jumala itse palvelee meitä.

Hän tulee luoksemme Pyhän Henkensä kautta Raamatun teksteissä, rukouksissa, virsissä ja ehtoollisessa. Jumalanpalveluksen erityisenä sisältönä ovat Jeesuksen puheet, teot ja opetukset, joiden korostus muuttuu sunnuntaista toiseen. Näin jumalanpalveluksessa seurataan kirkkovuotta, joka alkaa adventista ja päättyy tuomiosunnuntaihin.

Jokainen jumalanpalvelus on samalla Jeesuksen ylösnousemuksen juhla. Saamme yhdessä seurakuntana riemuita ja kiittää siitä, että Jeesus voitti kuoleman ja avasi meille tien iankaikkiseen elämään.

Jumalanpalvelus on myös yhteyden juhla, johon kokoontunut seurakunta voi kokea keskinäistä yhteyttä ja myös yhteyttä yli rajojen niihin, jotka viettävät jumalanpalvelusta samanaikaisesti jossain muualla tai jotka ovat jo päässeet perille taivaan kotiin.

Jumalanpalveluksia on kahta perustyyppiä: messuja eli ehtoollisjumalanpalveluksia ja sanajumalanpalveluksia. Jumalanpalvelus toteutetaan pappien, kanttorin, suntion ja seurakuntalaisten yhteistyönä.

Jumalanpalveluksia pidetään sunnuntaisin seuraavissa kirkoissa:

• kello 10 Hauho, Hämeenlinna, Kalvola, Lammi, Renko, Tuulos ja Vanaja
  • kello 12 Jukolan Lintukoto
  • kello 17 Iltakirkko Hämeenlinnan kirkossa

Perhemessuja on kerran kuussa vaihdellen kirkoissa ja seurakuntataloissa.

Tuomasmessuja pidetään 3–6 kertaa vuodessa Poltinahon seurakuntatalossa sunnuntaisin klo 18.

Hämeenlinnan kirkossa on viikkomessu keskiviikkoisin klo 19

Tulevia jumalanpalveluksia

Viikkomessu Hämeenlinnan kirkko

24.5.2017 kello 19:00

Keskinen Sauli Sintonen Markku

Messu Hämeenlinnan kirkko

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäpäivä: Helatorstai Liturgi: Juppala Mika Saarnaaja: Harmaala Juha Avustava pappi: Kniivilä Kirsi Kanttorit: Seppänen Heikki, Saarikko Sonja Kolehti: Jumalanpalveluselämän yhteisöllisyyden vahvistaminen seurakunnissa.

Messu Vanajan kirkko

Vanajan kirkko

Pyhäpäivä: Helatorstai Liturgi: Keskinen Sauli Saarnaaja: Lappalainen Minna Kanttori: Anna-Maria Lehtoaho Vanajan kirkon kuoro Kolehti: Jumalanpalveluselämän yhteisöllisyyden vahvistaminen seurakunnissa.

Messu Rengon kirkko

Rengon kirkko

Pyhäpäivä: Helatorstai Saarnaaja: Aronkoski Heini Kirkkomuusikko 1: Koskikunnas Minna Kolehti: Jumalanpalveluselämän yhteisöllisyyden vahvistaminen seurakunnissa. Kirkkoväärtit kylistä Ahoinen ja Ylimmäinen

Helatorstain Drive In -messu Hauhotalon parkkipaikalla

25.5.2017 kello 11:00

Hauhon kirkko

Reformaation 500-vuotisjuhlan merkeissä. Liturgia Katja Verho, saarna Tapani Vanhanen, kanttori Taina Kujanen, Eesaun Kädet -yhtye. Kahvitarjoilu.

Helatorstain messu ja yhteinen kevätjuhla Turvantalon pihapiirissä

25.5.2017 kello 11:00

Muu tila

Messun liturgina on Sari Järä, avustavat Heli Ulvinen ja Iina Jokilaakso. Kanttorina on Hanna-Leena Toivola. Musiikissa palvelevat kirkkokuoro ja Lammin Soittokunta. Messun jälkeen hernekeitto- ja pannukakkutarjoilu ja monenlaista ohjelmaa kaikenikäisille.

Kastekalamessu Lammin kirkossa

Lammin kirkko

Messun liturgina on Heli Ulvinen, avustavat Elina Selinummi, Elisa Levomäki ja Mirja Äijälä. Kanttorina on Hanna-Leena Toivola. Messun jälkeen kirkkokahvit, -mehut ja -soseet asehuoneessa.

Rauhanyhdistyksen kirkkopyhä Hauhon kirkossa

Hauhon kirkko

liturgia Tapani Vanhanen, saarnaa Pekka Rusava, kanttori Taina Kujanen. Messun jälkeen seurat srk-talolla.

Messu Rimmin rukoushuoneessa

Rimmin rukoushuone

Messu Rengon kirkko

Rengon kirkko