Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen juhla. Jumalanpalveluksessa Jumala itse palvelee meitä.

Hän tulee luoksemme Pyhän Henkensä kautta Raamatun teksteissä, rukouksissa, virsissä ja ehtoollisessa. Jumalanpalveluksen erityisenä sisältönä ovat Jeesuksen puheet, teot ja opetukset, joiden korostus muuttuu sunnuntaista toiseen. Näin jumalanpalveluksessa seurataan kirkkovuotta, joka alkaa adventista ja päättyy tuomiosunnuntaihin.

Jokainen jumalanpalvelus on samalla Jeesuksen ylösnousemuksen juhla. Saamme yhdessä seurakuntana riemuita ja kiittää siitä, että Jeesus voitti kuoleman ja avasi meille tien iankaikkiseen elämään.

Jumalanpalvelus on myös yhteyden juhla, johon kokoontunut seurakunta voi kokea keskinäistä yhteyttä ja myös yhteyttä yli rajojen niihin, jotka viettävät jumalanpalvelusta samanaikaisesti jossain muualla tai jotka ovat jo päässeet perille taivaan kotiin.

Jumalanpalveluksia on kahta perustyyppiä: messuja eli ehtoollisjumalanpalveluksia ja sanajumalanpalveluksia. Jumalanpalvelus toteutetaan pappien, kanttorin, suntion ja seurakuntalaisten yhteistyönä.

Jumalanpalveluksia pidetään sunnuntaisin seuraavissa kirkoissa:

• kello 10 Hauho, Hämeenlinna, Kalvola, Lammi, Renko, Tuulos ja Vanaja
  • kello 12 Jukolan Lintukoto
  • kello 17 Iltakirkko Hämeenlinnan kirkossa

Perhemessuja on kerran kuussa vaihdellen kirkoissa ja seurakuntataloissa.

Tuomasmessuja pidetään 7 kertaa vuodessa useinmiten Poltinahon seurakuntatalossa sunnuntaisin klo 18.

Hämeenlinnan kirkossa on viikkomessu keskiviikkoisin klo 19.

Aikatauluissa on kuitenkin välillä poikkeuksia – etenkin kesäaikaan. Suosittelemme aina varmistamaan ajat tapahtumakalenterista.

Tulevia jumalanpalveluksia

Konfirmaatiomessu Hauhon kirkossa

Hauhon kirkko

Leiririppikoulun konfirmaatio, liturgia Tapani Vanhanen, saarna Arttu Lindroth, kanttori Taina Kujanen. Kirkkokahvit Punaisessa tuvassa järjestää Okerlan diakoniapiiri.

Messu Lammin kirkossa

Lammin kirkko

Messun liturgina on Iina Jokilaakso ja kanttorina Hanna-Leena Toivola.

Renkoviikon juhlamessu Rengon kirkko

Rengon kirkko

Pyhäpäivä: 9. sunnuntai helluntaista Saarnaaja: Keskinen Sauli Kanttori: Hannu Lehtikangas Musiikkiryhmä: Jögevasta ystävyysseurakuntamme kirkkokuoro sekä muita seurakunnan edustajia Kolehti: Jögevan seurakunnan tueksi Seppeleenlasku sankarihaudalla, Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkillä ja Niemisen veljesten muistokivellä. Kirkkoväärtit kylistä Asemi, Kaloinen ja Vehmainen Keskinen Sauli, Vierula Ilpo

Messu Hämeenlinnan kirkko

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäpäivä: 9. sunnuntai helluntaista Hämeenlinnan kirkko Liturgi: Petra Niemi Saarnaaja: Turunen Jari Kirkkomuusikko 1: Savimäki Ismo Kirkkomuusikko 2: Suopuro Karo Avustajat: Kirkkoväärti Tuula Ruuska Vahtimestari: Viitasaari Niina Virret: 401 727 306 511 230, 743 328 Kolehti: Ylivieskan uuden kirkon rakentamiseen kirkkopalossa tuhoutuneen kirkon tilalle. Ylivies-kan seurakunta.

Messu Vanajan kirkko

Vanajan kirkko

Pyhäpäivä: 9. sunnuntai helluntaista Liturgi: Ikola Matleena Saarnaaja: Tuori Sinikka Kanttori: Sulo Kolari Kolehti: Ylivieskan uuden kirkon rakentamiseen kirkkopalossa tuhoutuneen kirkon tilalle. Ylivies-kan seurakunta.

Konfirmaatiomessu Hämeenlinnan kirkko

22.7.2018 kello 13:00

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäpäivä: 9. sunnuntai helluntaista Hämeenlinnan kirkko Liturgi: Lappalainen Minna Saarnaaja: Lappalainen Minna Kirkkomuusikko 1: Savimäki Ismo Kirkkomuusikko 2: Suopuro Karo Avustajat: Samuli Santala Josefiina Sollo Vahtimestari: Viitasaari Niina Kolehti: Kanta-Hämeen keskussairaalan lastenosaston hyväksi.

Konfirmaatiomessu Vanajan kirkko

22.7.2018 kello 13:00

Vanajan kirkko

Pyhäpäivä: 9. sunnuntai helluntaista Liturgi: Kujanpää Katja Saarnaaja: Kujanpää Katja Kanttori Hannu Lehtikangas Avustajat: Tiina Kröger Rk 11 Kolehti: Kanta-Hämeen keskussairaalan lastenosaston hyväksi

Kesäkirkko Porraskoskella, Luukun laavulla. Opastus Luukunkoskentieltä.)

22.7.2018 kello 14:00

Iltakirkko Hämeenlinnan kirkko

22.7.2018 kello 17:00

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäpäivä: 9. sunnuntai helluntaista Saarnaaja: Turunen Jari Kanttori: Savimäki Ismo

Messu Hauhon kirkossa

Hauhon kirkko

liturgia Arttu Lindroth, saarna Tapani Vanhanen, kanttori Pekka Rantio. Kirkkokahvi järjestää Porras-Rukkoilan diakoniapiiri.

Messu Rengon kirkko

Rengon kirkko

Pyhäpäivä: 10. sunnuntai helluntaista Saarnaaja: Aronkoski Heini Kanttori: Sulo Kolari Kolehti: Virossa sijaitsevan Sakun Tuomaksen seurakunnan kirkon rakentamiseen. Kirkkoväärtit kylistä Ahoinen ja Ylimmäinen

Messu Hämeenlinnan kirkko

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäpäivä: 10. sunnuntai helluntaista Liturgi: Keskinen Sauli Saarnaaja: Markku Niemelä Sley:stä Kanttorit: Karo Suopuro, Sintonen Markku Avustajat: Kaupunkirippikouluryhmä A2 Jukka Niemelä ja Antti Mustakallio Kolehti: SLEY:n lähetystyölle Muuta tietoa : Evankeliumijuhlat 28.-29.7. Kirkkoväärti Jyri Nikander

Messu Vanajan kirkko

Vanajan kirkko

Pyhäpäivä: 10. sunnuntai helluntaista Liturgi: Turunen Jari Saarnaaja: Riikonen Elias Kanttori: Savimäki Ismo Kolehti: Virossa sijaitsevan Sakun Tuomaksen seurakunnan kirkon rakentamiseen.

Rippileiri I:n konnfirmaatio (Konfirmaatiomessu Lammin kirkossa )

Lammin kirkko

Messun liturgina on Heli Ulvinen, avustavat Sari Järä ja Kimmo Puunenä. Kanttorina on Hanna-Leena Toivola.

Konfirmaatiomessu Hämeenlinnan kirkko

29.7.2018 kello 13:00

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäpäivä: 10. sunnuntai helluntaista Liturgi: Harmaala Juha Saarnaaja: Harmaala Juha Avustajat: Sanna-Mari Saarinen Kanttorit: Karo Suopuro, Sintonen Markku Rk 11 Kolehti: Kanta-Hämeen keskussairaalan lastenosaston hyväksi