Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen juhla. Jumalanpalveluksessa Jumala itse palvelee meitä.

Hän tulee luoksemme Pyhän Henkensä kautta Raamatun teksteissä, rukouksissa, virsissä ja ehtoollisessa. Jumalanpalveluksen erityisenä sisältönä ovat Jeesuksen puheet, teot ja opetukset, joiden korostus muuttuu sunnuntaista toiseen. Näin jumalanpalveluksessa seurataan kirkkovuotta, joka alkaa adventista ja päättyy tuomiosunnuntaihin.

Jokainen jumalanpalvelus on samalla Jeesuksen ylösnousemuksen juhla. Saamme yhdessä seurakuntana riemuita ja kiittää siitä, että Jeesus voitti kuoleman ja avasi meille tien iankaikkiseen elämään.

Jumalanpalvelus on myös yhteyden juhla, johon kokoontunut seurakunta voi kokea keskinäistä yhteyttä ja myös yhteyttä yli rajojen niihin, jotka viettävät jumalanpalvelusta samanaikaisesti jossain muualla tai jotka ovat jo päässeet perille taivaan kotiin.

Jumalanpalveluksia on kahta perustyyppiä: messuja eli ehtoollisjumalanpalveluksia ja sanajumalanpalveluksia. Jumalanpalvelus toteutetaan pappien, kanttorin, suntion ja seurakuntalaisten yhteistyönä.

Jumalanpalveluksia pidetään sunnuntaisin seuraavissa kirkoissa:

• kello 10 Hauho, Hämeenlinna, Kalvola, Lammi, Renko, Tuulos ja Vanaja
  • kello 12 Jukolan Lintukoto
  • kello 17 Iltakirkko Hämeenlinnan kirkossa

Perhemessuja on kerran kuussa vaihdellen kirkoissa ja seurakuntataloissa.

Tuomasmessuja pidetään 7 kertaa vuodessa useinmiten Poltinahon seurakuntatalossa sunnuntaisin klo 18.

Hämeenlinnan kirkossa on viikkomessu keskiviikkoisin klo 19.

Aikatauluissa on kuitenkin välillä poikkeuksia – etenkin kesäaikaan. Suosittelemme aina varmistamaan ajat tapahtumakalenterista.

Tulevia jumalanpalveluksia

Viikkomessu Hämeenlinnan kirkko

26.9.2018 kello 19:00

Hämeenlinnan kirkko

Sintonen Markku, Toivio Heikki

Veisumessu (Iltakirkko )

28.9.2018 kello 18:00

Lammin kirkko

Veisumessu Lammin kirkossa klo 18. Rento iltakirkko, jossa lauletaan nuorten veisukirjan lauluja. Messussa eri tehtävissä palvelevat seurakunnan nuoret. Jatkot seurakuntatalon kerhotilassa.

Mikkelinpäivän messu Hauholla

Hauhon kirkko

liturgia Katja Verho, saarna Tapani Vanhanen, kanttori Pekka Rantio.

Messu Rengon kirkko

Rengon kirkko

Pyhäpäivä: Mikkelinpäivä Saarnaaja: Harmaala Juha Kirkkomuusikko : Roosa Koivu Kolehti: Lapsi- ja perhetyöhön, erityisesti pyhäkoulu- ja päiväkerhotyön tukemiseen Nuori kirkko ry:n kautta. Kirkkoväärtit kylistä Renkovaha ja Järviöinen

Messu Hämeenlinnan kirkko

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäpäivä: Mikkelinpäivä Hämeenlinnan kirkko Liturgi: Aronkoski Heini Saarnaaja: Lappalainen Minna Avustava pappi / diakoni: Keskinen Sauli Kirkkomuusikko 1: Savimäki Ismo Kirkkomuusikko 2: Seppänen Heikki Avustajat: Kirkkoväärti Jyrki Toivanen Vahtimestari: Huhtala Merja Musiikkiryhmä: Nelosvitoskuoro Kolehti: Lapsi- ja perhetyöhön, erityisesti pyhäkoulu- ja päiväkerhotyön tukemiseen Nuori kirkko ry:n kautta.

Messu Vanajan kirkko

Vanajan kirkko

Pyhäpäivä: Mikkelinpäivä Liturgi: Juppala Mika Saarnaaja: Andersson Markus Kirkkomuusikko : Sintonen Markku Kolehti: Lapsi- ja perhetyöhön, erityisesti pyhäkoulu- ja päiväkerhotyön tukemiseen Nuori kirkko ry:n kautta.

Mikkelinpäivän messu Lammin kirkossa

Lammin kirkko

Messun liturgina on Heli Ulvinen ja kanttorina Hanna-Leena Toivola.

Perhemessu Poltinahon seurakuntatalo

Poltinahon srk-talo kirkkosali

Pyhäpäivä: Mikkelinpäivä Liturgi: Riikonen Elias Kirkkomuusikko : Koskikunnas Minna Musiikkiryhmä: Mukulakuoro Lounastarjoilu

Messu Jukolan Lintukoto

30.9.2018 kello 12:00

Jukolan srk-talo kirkkosali

Pyhäpäivä: Mikkelinpäivä Saarnaaja: Andersson Markus Kirkkomuusikko : Sintonen Markku

Tuomasmessu Lammin kirkossa

30.9.2018 kello 16:00

Lammin kirkko

Tuomasmessu Lammin kirkossa klo 16. Messussa saarnaa Jouko Kangasmaa, juontajana toimii Jouko Kuikka ja liturgina Iina Jokilaakso. Musiikissa Tuomaslauluryhmä Hanna-Leena Toivolan johdolla. Messun jälkeen kirkkokahvit.