Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen juhla. Jumalanpalveluksessa Jumala itse palvelee meitä.

Hän tulee luoksemme Pyhän Henkensä kautta Raamatun teksteissä, rukouksissa, virsissä ja ehtoollisessa. Jumalanpalveluksen erityisenä sisältönä ovat Jeesuksen puheet, teot ja opetukset, joiden korostus muuttuu sunnuntaista toiseen. Näin jumalanpalveluksessa seurataan kirkkovuotta, joka alkaa adventista ja päättyy tuomiosunnuntaihin.

Jokainen jumalanpalvelus on samalla Jeesuksen ylösnousemuksen juhla. Saamme yhdessä seurakuntana riemuita ja kiittää siitä, että Jeesus voitti kuoleman ja avasi meille tien iankaikkiseen elämään.

Jumalanpalvelus on myös yhteyden juhla, johon kokoontunut seurakunta voi kokea keskinäistä yhteyttä ja myös yhteyttä yli rajojen niihin, jotka viettävät jumalanpalvelusta samanaikaisesti jossain muualla tai jotka ovat jo päässeet perille taivaan kotiin.

Jumalanpalveluksia on kahta perustyyppiä: messuja eli ehtoollisjumalanpalveluksia ja sanajumalanpalveluksia. Jumalanpalvelus toteutetaan pappien, kanttorin, suntion ja seurakuntalaisten yhteistyönä.

Jumalanpalveluksia pidetään sunnuntaisin seuraavissa kirkoissa:

• kello 10 Hauho, Hämeenlinna, Kalvola, Lammi, Renko, Tuulos ja Vanaja
  • kello 12 Jukolan Lintukoto
  • kello 17 Iltakirkko Hämeenlinnan kirkossa

Perhemessuja on kerran kuussa vaihdellen kirkoissa ja seurakuntataloissa.

Tuomasmessuja pidetään 7 kertaa vuodessa useinmiten Poltinahon seurakuntatalossa sunnuntaisin klo 18.

Hämeenlinnan kirkossa on viikkomessu keskiviikkoisin klo 19

Tulevia jumalanpalveluksia

Urkumessu Hauhon kirkossa

Hauhon kirkko

Liturgia ja saarna Katja Verho, kanttori Taina Kujanen. Mukana Meilahden kamarikuoro ja soitinyhtye, joht. Pete Vuorio. Solisteina Anna Immonen, sopraano ja Petros Paukkunen, urut.

Pyhän Kolminaisuudenpäivän messu Lammin kirkossa

Lammin kirkko

Messun litugina on Iina Jokilaakso, avustaa Heli Ulvinen. Kanttorina on Hanna-Leena Toivola.

Messu Rengon kirkko

Rengon kirkko

Pyhäpäivä: Pyhän Kolminaisuuden päivä Saarnaaja: Emilia Kallioniemi teologiaharjoittelija Avustava pappi : Lappalainen Minna Kirkkomuusikko : Sulo Kolari Avustajat: Kirkkoväärtit kylistä Oinaala ja Nevilä Kolehti: Raamatun opetustyön tukemiseen Helsingin Raamattukoulusäätiön kautta.

Messu Vanajan kirkko

Vanajan kirkko

Pyhäpäivä: Pyhän Kolminaisuuden päivä Liturgi: Aronkoski Heini Saarnaaja: Harmaala Juha Kanttori: Seppänen Heikki Kolehti: Raamatun opetustyön tukemiseen Helsingin Raamattukoulusäätiön kautta

Messu Hämeenlinnan kirkko

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäpäivä: Pyhän Kolminaisuuden päivä Liturgi: Juppala Mika Saarnaaja: Kujanpää Katja Avustava pappi Keskinen Sauli Kanttorit: Koskikunnas Minna, Sintonen Markku Kirkkoväärti Jaana Rusko-Laitinen Kolehti: Raamatun opetustyön tukemiseen Helsingin Raamattukoulusäätiön kautta.

Messu Jukolan Lintukoto

27.5.2018 kello 12:00

Jukolan srk-talo kirkkosali

Pyhäpäivä: Pyhän Kolminaisuuden päivä Saarnaaja: Harmaala Juha Kanttori: Seppänen Heikki Kolehti: Raamatun opetustyön tukemiseen Helsingin Raamattukoulusäätiön kautta.

Iltakirkko Hämeenlinnan kirkko

27.5.2018 kello 17:00

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäpäivä: Pyhän Kolminaisuuden päivä Saarnaaja: Kujanpää Katja Kanttori: Koskikunnas Minna

Viikkomessu Hämeenlinnan kirkko

30.5.2018 kello 19:00

Turunen Jari, Saarikko Sonja

Messu Hauhon kirkossa

Hauhon kirkko

liturgia ja saarna Tapani Vanhanen, kanttori Pekka Rantio. Kirkkokahvit Punaisessa tuvassa järjestää Hyömäen diakoniapiiri.

Messu Rengon kirkko

Rengon kirkko

Pyhäpäivä: 2. sunnuntai helluntaista Saarnaaja: Keskinen Sauli Kirkkomuusikko : Tor Nordström Kolehti: Opiskelijoiden henkisen ja hengellisen hyvinvoinnin sekä kasvun tukemiseksi ja yhteiskunnallisen osallistumisen edistämiseen Suomen Kristillisen Ylioppilasliitto ry:n kautta,

Messu Hämeenlinnan kirkko

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäpäivä: 2. sunnuntai helluntaista Liturgi: Tuori Sinikka Saarnaaja: Turunen Jari Avustava pappi : Toivio Heikki Kirkkomuusikko : Saarikko Sonja Kirkkomuusikko : Lehtoaho Anna-Maria Kolehti: Opiskelijoiden henkisen ja hengellisen hyvinvoinnin sekä kasvun tukemiseksi ja yhteiskunnallisen osallistumisen edistämiseen Suomen Kristillisen Ylioppilasliitto ry:n kautta

Messu Vanajan kirkko

Vanajan kirkko

Pyhäpäivä: 2. sunnuntai helluntaista Liturgi: Kujala Sampo Saarnaaja: Aronkoski Heini Kirkkomuusikko : Sintonen Markku Kolehti: Opiskelijoiden henkisen ja hengellisen hyvinvoinnin sekä kasvun tukemiseksi ja yhteiskunnallisen osallistumisen edistämiseen Suomen Kristillisen Ylioppilasliitto ry:n kautta

Messu Lammin kirkossa

Lammin kirkko

Messun liturgina on Heli Ulvinen, avustaa Iina Jokilaakso. Kanttorina on Hanna-Leena Toivola.

Iltakirkko Hämeenlinnan kirkko

3.6.2018 kello 17:00

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäpäivä: 2. sunnuntai helluntaista Saarnaaja: Turunen Jari Kirkkomuusikko : Sintonen Markku