Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen juhla. Jumalanpalveluksessa Jumala itse palvelee meitä.

Hän tulee luoksemme Pyhän Henkensä kautta Raamatun teksteissä, rukouksissa, virsissä ja ehtoollisessa. Jumalanpalveluksen erityisenä sisältönä ovat Jeesuksen puheet, teot ja opetukset, joiden korostus muuttuu sunnuntaista toiseen. Näin jumalanpalveluksessa seurataan kirkkovuotta, joka alkaa adventista ja päättyy tuomiosunnuntaihin.

Jokainen jumalanpalvelus on samalla Jeesuksen ylösnousemuksen juhla. Saamme yhdessä seurakuntana riemuita ja kiittää siitä, että Jeesus voitti kuoleman ja avasi meille tien iankaikkiseen elämään.

Jumalanpalvelus on myös yhteyden juhla, johon kokoontunut seurakunta voi kokea keskinäistä yhteyttä ja myös yhteyttä yli rajojen niihin, jotka viettävät jumalanpalvelusta samanaikaisesti jossain muualla tai jotka ovat jo päässeet perille taivaan kotiin.

Jumalanpalveluksia on kahta perustyyppiä: messuja eli ehtoollisjumalanpalveluksia ja sanajumalanpalveluksia. Jumalanpalvelus toteutetaan pappien, kanttorin, suntion ja seurakuntalaisten yhteistyönä.

Jumalanpalveluksia pidetään sunnuntaisin seuraavissa kirkoissa:

  • kello 10 Hauho, Hämeenlinna, Kalvola, Lammi, Renko, Tuulos ja Vanaja
  • kello 12 Jukolan Lintukoto
  • kello 17 Iltakirkko Hämeenlinnan kirkossa

Perhemessuja on kerran kuussa vaihdellen kirkoissa ja seurakuntataloissa.

Tuomasmessuja pidetään 7 kertaa vuodessa useinmiten Poltinahon seurakuntatalossa sunnuntaisin klo 18.

Hämeenlinnan kirkossa on viikkomessu keskiviikkoisin klo 19.

Aikatauluissa on kuitenkin välillä poikkeuksia – etenkin kesäaikaan. Suosittelemme aina varmistamaan ajat tapahtumakalenterista.

Tulevia jumalanpalveluksia

Marianpäivän messu Hauhon kirkossa

24.3.2019 kello 10:00

Hauhon kirkko

liturgia ja saarna Tapani Vanhanen, kanttori Taina Kujanen, kirkkokuoro.

Messu Rengon kirkko

24.3.2019 kello 10:00

Rengon kirkko

Pyhäpäivä: Marian ilmestyspäivä Saarnaaja: Toivio Heikki Kanttorina: Savimäki Ismo Kolehti: Herättäjä-Yhdistyksen kansainväliseen työhön käytettäväksi Senegalissa kirkon rakenta-miseen Fatickissa ja syrjäytymisvaarassa olevien ihmisryhmien voimauttamiseen. Herättä-jä-Yhdistys ry Rengon kirkkokuoro Kirkkoväärtit kylistä Oinaala ja Nevilä

Messu Hämeenlinnan kirkko

24.3.2019 kello 10:00

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäpäivä: Marian ilmestyspäivä Hämeenlinnan kirkko Liturgi: Suonperä Satu Saarnaaja: Väinö Salokorpi Avustava pappi / diakoni: Lassila Mirja,Tuori Sinikka Kirkkomuusikko 2: Sintonen Markku Virret: 51:1-3, 126, 52: 1,4,5 331:1- ,228, 225, 753:1,5, 50: 3,5,6 Kolehti: Herättäjä-Yhdistyksen kansainväliseen työhön käytettäväksi Senegalissa kirkon rakenta-miseen Fatickissa ja syrjäytymisvaarassa olevien ihmisryhmien voimauttamiseen. Herättä-jä-Yhdistys ry Rippikouluryhmät: RPK 6 Muuta tietoa 1: Kirkkoväärti Kylli Kylliäinen. Pohjalaisten kirkkopyhä Pohjalaisten tarjoamat kirkkokahvit keskusseurakuntatalossa

Juonnettu messu Vanajan kirkko

24.3.2019 kello 10:00

Vanajan kirkko

Pyhäpäivä: Marian ilmestyspäivä Liturgi: Halkosaari Ville Saarnaaja: Kujala Sampo Kanttori: Siiri Mäenpää Kolehti: Herättäjä-Yhdistyksen kansainväliseen työhön käytettäväksi Senegalissa kirkon rakenta-miseen Fatickissa ja syrjäytymisvaarassa olevien ihmisryhmien voimauttamiseen. Herättä-jä-Yhdistys ry Rippikouluryhmät: C13 mukana tekemässä messua eri tehtävissä Muuta tietoa : Avataan messun vaiheita ja merkityksiä vastaamalla ihmisten lähettämiin kysymyksiin

Perhemessu Poltinahon seurakuntatalo

24.3.2019 kello 10:00

Poltinahon srk-talo kirkkosali

Riikonen Elias Koskikunnas Minna Mukulakuoro

Marianpäivän messu Lammin kirkossa

24.3.2019 kello 10:00

Lammin kirkko

Messun liturgina on Iina Jokilaakso ja kanttorina Hanna-Leena Toivola. Musiikissa palvelee kirkkokuoro. Vastuuryhmänä Kansalliset Seniorit ry.

Juonnettu messu Jukolan Lintukoto

24.3.2019 kello 12:00

Jukolan Lintukoto

Pyhäpäivä: Marian ilmestyspäivä Liturgi: Halkosaari Ville Saarnaaja: Kujala Sampo Kanttorina Siiri Mäenpää Kolehti: Herättäjä-Yhdistyksen kansainväliseen työhön käytettäväksi Senegalissa kirkon rakenta-miseen Fatickissa ja syrjäytymisvaarassa olevien ihmisryhmien voimauttamiseen. Herättä-jä-Yhdistys ry Muuta tietoa : Avataan messun vaiheita ja merkityksiä vastaamalla ihmisten lähettämiin kysymyksiin

Marianpäivän iltamessu Tuuloksen kirkossa

24.3.2019 kello 18:00

Tuuloksen kirkko

Messun liturgina on Iina Jokilaakso ja kanttorina Hannu Mursunen.

Viikkomessu Hämeenlinnan kirkko

27.3.2019 kello 18:00

Hämeenlinnan kirkko

Lassila Mirja

Tilaa uutiskirje

Kotikirkko-lehden uutiskirjeen tilaajana saat ajankohtaista tietoa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan toiminnasta. Uutiskirje toimitetaan ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen 4-8 kertaa vuodessa. Voit perua tilauksen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.