Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen juhla. Jumalanpalveluksessa Jumala itse palvelee meitä.

Hän tulee luoksemme Pyhän Henkensä kautta Raamatun teksteissä, rukouksissa, virsissä ja ehtoollisessa. Jumalanpalveluksen erityisenä sisältönä ovat Jeesuksen puheet, teot ja opetukset, joiden korostus muuttuu sunnuntaista toiseen. Näin jumalanpalveluksessa seurataan kirkkovuotta, joka alkaa adventista ja päättyy tuomiosunnuntaihin.

Jokainen jumalanpalvelus on samalla Jeesuksen ylösnousemuksen juhla. Saamme yhdessä seurakuntana riemuita ja kiittää siitä, että Jeesus voitti kuoleman ja avasi meille tien iankaikkiseen elämään.

Jumalanpalvelus on myös yhteyden juhla, johon kokoontunut seurakunta voi kokea keskinäistä yhteyttä ja myös yhteyttä yli rajojen niihin, jotka viettävät jumalanpalvelusta samanaikaisesti jossain muualla tai jotka ovat jo päässeet perille taivaan kotiin.

Jumalanpalveluksia on kahta perustyyppiä: messuja eli ehtoollisjumalanpalveluksia ja sanajumalanpalveluksia. Jumalanpalvelus toteutetaan pappien, kanttorin, suntion ja seurakuntalaisten yhteistyönä.

Jumalanpalveluksia pidetään sunnuntaisin seuraavissa kirkoissa:

• kello 10 Hauho, Hämeenlinna, Kalvola, Lammi, Renko, Tuulos ja Vanaja
  • kello 12 Jukolan Lintukoto
  • kello 17 Iltakirkko Hämeenlinnan kirkossa

Perhemessuja on kerran kuussa vaihdellen kirkoissa ja seurakuntataloissa.

Tuomasmessuja pidetään 7 kertaa vuodessa useinmiten Poltinahon seurakuntatalossa sunnuntaisin klo 18.

Hämeenlinnan kirkossa on viikkomessu keskiviikkoisin klo 19.

Aikatauluissa on kuitenkin välillä poikkeuksia – etenkin kesäaikaan. Suosittelemme aina varmistamaan ajat tapahtumakalenterista.

Tulevia jumalanpalveluksia

Viikkomessu Hämeenlinnan kirkko

22.5.2019 kello 18:00

Seppänen Heikki, Keskinen Sauli

Messu Hauhon kirkossa

Hauhon kirkko

liturgia ja saarna Katja Verho, kanttori Pekka Rantio.

Juonnettu messu Hämeenlinnan kirkko

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäpäivä: 5. sunnuntai pääsiäisestä Liturgi: Juppala Mika Saarnaaja: Lappalainen Minna Avustava pappi : Aronkoski Heini Kirkkomuusikko : Saarikko Sonja Kolehti: Koulutuksen mahdollistamiseen ja tukemiseen kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun kaut-ta. Kirkon Ulkomaanapu Muuta tietoa : Kirkkoväärtit Joni Jantunen. Avataan messun vaiheita ja merkityksiä vastaamalla ihmisten lähettämiin kysymyksiin.

Messu Rengon kirkko

Rengon kirkko

Pyhäpäivä: 5. sunnuntai pääsiäisestä Saarnaaja: Vainikka Kanttori: Anne Laulajainen Kolehti: Koulutuksen mahdollistamiseen ja tukemiseen kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun kautta. Muuta tietoa : Kirkkoväärtit kylistä Ahoinen ja Ylimmäinen.

Messu Vanajan kirkko

Vanajan kirkko

Pyhäpäivä: 5. sunnuntai pääsiäisestä Liturgi: Keskinen Sauli Saarnaaja: Harmaala Juha Kirkkomuusikko : Seppänen Heikki Kolehti: Koulutuksen mahdollistamiseen ja tukemiseen kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun kaut-ta. Kirkon Ulkomaanapu.

Messu Lammin kirkossa

Lammin kirkko

Messun liturgina on Iina Jokilaakso ja kanttorina Hanna-Leena Toivola. Musiikissa Lauluryhmä Ruska.

Sanajumalanpalvelus Tuuloksen seurakuntakeskuksessa

Tuuloksen seurakuntakeskus sali

Jumalanpalveluksen liturgina on Heli Ulvinen ja kanttorina Hannu Mursunen.

Messu Jukolan Lintukoto

26.5.2019 kello 12:00

Jukolan srk-talo kirkkosali

Pyhäpäivä: 5. sunnuntai pääsiäisestä Saarnaaja: Harmaala Juha Kirkkomuusikko : Seppänen Heikki Kolehti: Koulutuksen mahdollistamiseen ja tukemiseen kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun kaut-ta. Kirkon Ulkomaanapu Rippikouluryhmät: Rk12