Hoksauta minut -kortti

Hoksauta minut

Yli 65-vuotiaille

Hoksauta minut! on korttikampanja yksinäisten vanhusten löytämiseksi. Moni kohtaa arjessa kotona yksin asuvia, paljon yksin aikaa viettäviä ikäihmisiä, jotka voivat kokea turvattomuutta. Kuka tahansa yksinäisestä vanhuksesta huolta kantava voi antaa Hoksauta minut -yhteydenottokortin, jonka tämä itse maksutta postittaa. Vanhus itse päättää pistääkö kortin postiin. Tiedot ovat luottamuksellisia.

Kortin saapumisen jälkeen Hämeenlinnan löytävän vanhustyön verkoston yhteyshenkilö, joka on tällä hetkellä diakoniatyöntekijä, ottaa kahden viikon sisällä yhteyttä lähettäjään. Kortin lähettäjän tilanne käydään yhdessä lävitse ja hänen niin halutessaan, pyritään löytämään tarpeita vastaavaa toimintaa tai palveluja. Kortteja on muun muassa jaossa kirkkoherranvirastossa, seurakunnan tiloissa, Kastellissa, kirjastossa ja apteekeissa.

Yhteistyökumppanille

Lähde mukaan Hoksauta minut! -korttikampanjaan 2019 yksinäisten eläkeikäisten ja ikäihmisten löytämiseksi! Kun kohtaat iäkkäitä henkilöitä, onko sinulle herännyt huoli, miten joku heistä selviytyy kotonaan?

Moni arjessa kohtaamamme iäkäs sinnittelee hyvinkin epätyydyttävissä olosuhteissa. Vaikka hän olisi julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen piirissä, apu on joskus riittämätöntä. Henkilö voi kokea yksinäisyyttä ja turvattomuutta tai hänen elämänsä voi olla muuten vaikeaa.

Korttikampanja on kohdistettu hämeenlinnalaisten ikäihmisten arkisiin toimintaympäristöihin, ja sen taustalla on löytävän vanhustyön verkosto, johon kuuluu esimerkiksi Hämeenlinnan kaupunki. Kortteja jaetaan paikoissa, joissa iäkkäitä henkilöitä liikkuu, esimerkiksi apteekeissa. Kortteja voi olla myös kaupoissa, kauppakassin viejillä, yksityisillä palveluntuottajilla tai vaikkapa taloyhtiöissä.

Tilaa Hoksauta minut -kortteja omaan toimipisteeseen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen . tai soittamalla Diakoniakeskuksen toimistoon ma-ti tai to-pe klo 9-12 p. 040 804 9350.